RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Образователни инициативи и профилактични прегледи в рамките на 16-та кампания за борба с рака на гърдата
Д-р Топова, Пазарджик,

На 12-ти октомври  „Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик  ще обяви старта на 16 – та поредна кампания за борба с рака на гърдата. За пореден път тя се провежда под патронажа на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.От 12:00 ч. в ЦСРИ на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик при отворени врати ще се проведе образователна инициатива от д-р А. Томова – Началник на І-во вътрешно отделение в Комплексен онкологичен център гр. Пловдив, член на най-важните научни дружества в сферата на световната и европейска онкология – ESMO, ASCO, BUON и БОД. Темата на презентацията ще бъде свързана със световния месец за борба с рака на гърдата, съобщи Мария Чергарова, председател на Сдружението.

От 13:30 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания ще започнат и безплатни за записалите се профилактични прегледи за рак на гърдата при хирурга д-р Копев по предварителен график. През месеца ще има прегледи при онколог-гинеколога д-р Досева с взимане на цитонамазка, при дерматолога д-р Методиева и при рентгенолога д-р Благова с ехографа и видеопринтера, които сдружението получи от дарителска кампания, подкрепена от вицепремиера и Министър на външните работи Екатерина Захариева. Пътуващият ехограф ще бъде позициониран навсякъде в Пазарджик и региона, където получим покана да отидем на място и има записани желаещи за над 10 профилактични прегледи на млечна и щитовидна жлеза, уточни Мария Чергарова. Цената  не е променяна - 10,00 лв. За сравнение, здравната каса не покрива ехографията на млечна жлеза и тя струва над 25,00 лв.
По време на 1миналогодишната кампании за борба с рака в Пазарджик и областта, д-р Благова откри два случая на рак на гърдата и много патологии на щитовидната жлеза, предимно доброкачествени.


Тази страница е видяна: 297

 Публикувано от: pamedia на вторник 10 октомври 2017 - 10:39:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Профилактични прегледи в Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка
Започна 11-та кампания за борба с рака на гърдата
Профилактични прегледи в Центъра за онкоболни в Пазарджик по повод европейската седмица за борба с рака на маточната шийка
В Пазарджик стартира X поредна кампания за борба с рака на гърдата
Сдружение за онкоболни и приятели стартира 14-та си кампания за борба с рака на гърдата
„Сдружение за онкоболни и приятели“ в Пазарджик откри 18-та си кампания за борба с рака на гърдата
С анкета "Предай нататък" стартира 14-та кампания за борба с рака на гърдата
Безплатни профилактични прегледи в Панагюрище за рак на гърдата
Започват профилактични прегледи за рак на гърдата и на маточната шийка
Прегледи за ранно диагностициране на рака на гърдата в СтрелчаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5494 сек., 0.4702 от тях за заявки.