RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Нова защитена местност в землището на Батак е одобрила експертна комисия към РИОСВ

БатакЗащитена територия ще опазва единственото находище в България на растителния вид храстовиден очиболец (Potentilla fruticosa). Предложението на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН за обявяване на защитена местност „Храстовиден очиболец”  в землището на Батак  е одобрено на 10 октомври от Експертна комисия, назначена със заповед на директора на РИОСВ – Пазарджик . 

В състава на комисията са експерти от РИОСВ – Пазарджик, представители на Агенцията по кадастъра в Пазарджик, Областната служба „Земеделие“, Регионалната дирекция на горите, Държавното горско стопанство „Родопи” в община Батак, представители на Областната администрация и на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН.
Комисията е разгледала предложенията за обща площ, граници на защитената местност с включени в нея номера на имоти от картата на възстановената собственост, режимите на проектната защитена местност и излезе със становище да бъде предложена за обявяване.

Предложената защитена местност „Храстовиден очиболец” покрива изисквания та на Закона за защитените територии (ЗЗТ) да е местообитание на застрашен и рядък растителен вид. Площта й, съгласно предложението ще бъде 344, 574 дка. Следва проектозаповедта за обявяването й да бъде подписана от министъра на околната среда и водите, след което РИОСВ – Пазарджик ще предприеме необходимите действия по отразяване на защитената територия в кадастралната карта на град  Батак.         


Тази страница е видяна: 330

 Публикувано от: pamedia на сряда 11 октомври 2017 - 10:49:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обявена е нова защитена местност Немска жълтуга край Батак
Вадят 194 дка летовище от защитена местност „Атолука”
Маришко подрумиче ще се развива незастрашавано в едноименна защитена местност край Белово
ГЕРБ - Батак внесе жалба за агитация в Нова Махала и ползването на служебен автомобил на кмета на Батак за превоз на избиратели
В землището на Батак вчера е пламнал нов горски пожар
Съдът призна непълнолетен за подпалвач на гора в землището на Батак
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
МГЕРБ Батак - с дарение на книги за Нова година
Дончо Баксанов в с. Нова махала: През следващия програмен период ще се осигурят средства за пътя Пещера- Батак
РИОСВ Пазарджик ще санкционира с общо 12 хиляди лева „Биовет”АД, „ВКС” Пещера и „ВиК” Батак за измрялата риба в Стара рекаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5597 сек., 0.4845 от тях за заявки.