RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пазарджишка област вече има Стратегия за личностно развитие на децата и учениците

ПещераНа днешното си заседание в Пещера  Областният съвет за развитие обсъди и гласува Областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в област Пазарджик.  Пет са Стратегическите теми и цели са общо 5  и включват: обща подкрепа за личностното развитие на децата, подкрепа на деца и ученици в риск, на деца и ученици със специални образователни потребности, на деца и ученици с хронични заболявания и допълнителна подкрепа на децата и учениците с изявени дарби, способности и умения.  Новият Закон за предучилищното и училищното образование възлага организацията по разработване на стратегията на областните  управители.
Предстои разработването на общински стратегии и приемането им от съответните общински съвети.

В поредното изнесено заседание на Съвета, председателствано от областния управитгел Стефан Мирев, участваха народни представители, кметове на общини, председатели и представители на общински съвети, ръководители на институции, представители на синдикатите и на работодателски организации. Членовете на съвета подкрепиха предложението на кмета на Пещера - Николай Зайчев за спешен ремонт и рехабилитация на пътя Пазарджик-Пещера. Пътната отсечка е част от републикански път II-37 /Панагюрище-Пазарджик-Пещера-Доспат/, изключително важен за развитието на икономиката и туризма в региона. Народният представител Десислава Костадинова заяви, че има уверението на МРРБ, рехабилитацията на пътя Пещера-Батак да бъде  заложена в Бюджет 2018.

Директорът на ОД „Земеделие“ – Стоян Траянов, запозна кметовете на общини с актуалните процедури съгласно Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ЗСПЗЗ/. Общините следва да определят пасищата и земите от общинския поземлен фонд, които ще се разпределят за ползване. Когато има недостиг се разпределят земи от държавния поземлен фонд. Необходимо е да се спазват стриктно сроковете за публикуване от страна на общините на Заповедите на ОД „Земеделие“, за да се избегне забавянето със съдебни процедури. За по-добра координация между кметовете на кметства, общините и Държавен фонд „Земеделие“ Пазарджик, акцентира директорът на фонда Валентина Вълева. Две са отворените мерки до края на годината по ПРСР – за млади земеделски производители и за закупуване на  селскостопанска техника. В заседанието участва и началникът на Службата по геодезия, картография и кадастър Пазарджик, инж. Ангел Юруков, който представи основните аспекти на взаимодействие между Службата и общините.
Пещера
Следващото заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе в края на м. януари 2018г. Домакин ще бъде община Велинград.

Тази страница е видяна: 768

 Публикувано от: pamedia на вторник 24 октомври 2017 - 17:11:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Актуализираната стратегия за развитие на област Пазарджик беше съгласувана на заседание на ЮЦР
Центърът за кариерно ориентиране ще става Център за подкрепа на личностно развитие
Общински съветник от Пазарджик кани младите хора да се включат в програма за личностно развитие
И в Пазарджишка област тръби и кабели вече могат да се полагат, без да се разкопава
2375 лица с трайни увреждания в Пазарджишка област са получили вече безплатни винетки
На сайта на „Плюшено мече” може да откриете коледните желания на децата от социалните домове, в Пазарджишка област 54 все още очакват своя подарък
Стратегия за иновативно развитие на общината предлага Тодор Попов в Предизборната платформа за следващия мандат
РЗИ проверява храненето на децата и учениците
Председателят на Комисията по регионално развитие на ЕП ще е лектор на учениците младши посланици на ЕС от гимназия „Иван С. Асаков”
Шествие с плакати на тема „Пазете децата!“ организираха учениците от „Отец Паисий“

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5173 сек., 0.4373 от тях за заявки.