RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Младежкият воден парламент ще заседава в Белово
Белово

Седмата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент в България (МВП) ще се проведе в Белово от 27 до 29 октомври. Тази година темата е „Пътят на водата“ и ще фокусира вниманието на участниците върху водното богатство на Рило-Родопския масив и рационалното му управление в полза на обществото.


За участие във  форума  са  се  регистрирали  46 участници от 12 учебни заведения от цялата страната. В работата на МВП ще се включат и четирима представители на френския МВП и на Агенция по водите „Артоа-Пикарди“, Франция.

Сесията ще бъде открита на 27 октомври  в  14.30 ч.  в зала на СУ „Александър Иванов“ от кмета на Белово инж. Костадин Варев и от евродепутата Андрей Новаков. Поканени са и представители на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, на Министерството на образованието, РИОСВ и местния бизнес.
 
По време на сесията ще бъдат обсъдени възможности за участие в международни проекти и ще се приеме План за дейностите през 2018 година.  Акцент ще бъде и сътрудничеството с български и чуждестранни екологични институции и организации за съвместни действия по управлението и опазването на водите и водните екосистеми.

Инициативата „Младежки воден парламент в България“ стартира през 2011 г. с активното съдействие на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ с цел да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските формирования в областта на опазване на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за ценностната ориентация на младите хора и за формиране на активна гражданска позиция по въпросите за управление дейностите на околната среда.


Тази страница е видяна: 522

 Публикувано от: pamedia на петък 27 октомври 2017 - 00:00:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
За рибите в река Марица – в миналото и сега, ще дискутират ученици от Младежкия воден парламент
В Панагюрище ще заседава извънредно местният парламент
Младежкият парламент и председателят на Големия се информираха взаимно за дейността си /видео/
Младежкият парламент организира 3-дневна дарителска акция за приюта на отец Иван от Нови Хан
Кандидатите на ГЕРБ за Европейски парламент Андрей Новаков и Асим Адемов присъстваха на празника на село Дъбравите, община Белово
Брацигово е на воден режим
Проект за воден цикъл на стойност над 9 милиона лева ще изпълнява Община Септември
ГЕРБ за градоустройството на Пазарджик обещава: проектиране на Западния околовръстен път, на локалните пътища за Пловдив и магистралата, цялостен воден цикъл и почистване на речните корита
Младежкият дом чества 45-та си годишнина с голям концерт
Младежкият театър показва „The СТЕНАТА 4 – ЛЕГЕНДАТА”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4314 сек., 0.3817 от тях за заявки.