RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Безстопанствените коне във Велинград ще се отнемат в полза на държавата

Велинград

Представители на местната власт и държавните институции във Велинград решиха да прилагат Закона за ветеринарно-медицинските дейности, става ясно от прессъобщение  от общинската администрация.

При установяване на  всяко едно нарушение по чл. 139, ал. 1, т. 1, 2 и т. 4 – 9 от същия закон официалните ветеринарни лекари трябва да уведомят незабавно писмено директора на съответната ОДБХ, който издава разпореждане  за отнемане на животните в полза на държавата или умъртвяването им на място. Според същия нормативен акт животните без надзор и задължителната индентификация - чипове, с които да се установи здравния им статус и към кой животновъден обект са регистрирани се отнемат.

До тези "кардинални законови решения за справяне с безстопанствените коне" са стигнали участниците в работна среща между кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кмета Атанас Палигоров, началника на РУ-Полиция Велинград Йовчо Йовчев, инспектор Иван Казаков и д-р Александър Семерджиев - официален ветеринарен лекар в отдел ЗЖ към ОДБХ  по повод зачестилите оплаквания  за скитащи двукопитни по улиците на курорта.

С цел недопускане на нерегламентирано придвижване на животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести, както и съгласно действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина, конете  ще се умъртвяват  по хуманен начин.

Участниците считат, че прилагането на Закона от всички отговорни институции - Община, полиция и ветеринарномедицински служби, ще е гаранция подобни явления да бъдат преустановени.Тази страница е видяна: 355

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 26 октомври 2017 - 18:36:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Меле с коне на пътя Велинград-Пазарджик снощи около 21.00ч.
Автопатрул заловил на улица във Велинград трима да превозват с коне незоконнодобити дърва
Бойка Маринска във Велинград: Заплатите на учителите, дисциплината на учениците, всичко е резултат от управлението на държавата
Областният управител разпореди мерки срещу безстопанствените животни по пътищата
О Б Я В А от Сдружение с нестопанска цел в обществена полза ”ВЪЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ”
Натиск върху избран общински съветник да се откаже в полза на втория
О Б Я В А от Сдружение с нестопанска цел в обществена полза ”АЛТЕРНАТИВА ЗА ВОДНО РАЗВИТИЕ ЗА ПАЗАРДЖИК”
Арестуван е 25-годишен крадец на коне
Мъж катастрофира заради коне на пътя
BMV с поражения след сблъсък с пресичащи пътя конеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6602 сек., 0.5786 от тях за заявки.