RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За пета поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“ АД
Асарел-Медет,

 За пета поредна година в „Асарел-Медет“АД се проведе инициативата „Гордея се с труда на моите родители“.Това е национален партньорски проект на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН,  в който участват фирми и организации от цялата страна, а панагюрската минна компания  бе една от първите, които се присъедини още през 2013 г.

 Тази година 32 деца на работещи в „Асарел-Медет“АД имаха възможност да посетят работните места на своите родители, а навсякъде, откъдето преминаваха, звучеше веселата им глъчка.
Момичетата и момчетата бяха посрещнати от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова. „Днес това ще бъде един прекрасен ден за Вас, защото ще видите къде се трудят вашите майки и бащи. Сигурна съм, че след това посещение ще се гордеете още повече с тях, ще продължите да ги уважавате и обичате все така силно, защото ще  разберете, че тяхната работа е част от грижата им за Вас, за вашето спокойно и щастливо детство, за Вашето бъдеще.“ – бе посланието на мениджъра към малчуганите.
Малките гости видяха внушителната експозиция на вече изведените от производството руднични машини, след което се запознаха и със супермодерната диспечерска система  за автоматизирано управление на технологичните процеси в рудника.  Любопитството им бе приковано от това, че в шофьорските кабини на багерите и  автосамосвалите има компютърни станции. Децата засипаха с въпроси диспечера на рудника. „Колко е дълбок рудника?“, „Колко човека работят там?“ -  бяха сред най-често задаваните въпроси. Две от децата поздравиха бащите си, които бяха на работа, на фирмените радиочестоти. Други пък споделиха възхищението си от големите багери и „Белаз”-и. Децата посетиха още модерната Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед, както и закритата фирмена експозиция, където се запознаха с историята и развитието на дружеството. Те запечатаха в много снимки и селфита вълнуващите моменти от своето посещение, като си тръгнаха доволни и щастливи от „Асарел-Медет“ АД.


За проекта „Гордея се с труда на моите родители“
За пета поредна година проектът “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН запозна деца между 7 и 14 години с различни професии. В седмицата на будителите над 800 деца прекараха 1 работен ден в компаниите на родителите си. През този ден на отворените врати организаторите в конкретните компании, участници в проекта, бяха подготвили разнообразни интерактивни игри, забавления и практически задачи, чрез които малчуганите да разберат повече за същността на професиите.
Сред основните цели на “Гордея се с труда на моите родители” е да се покаже на децата, че трудът е ценност и потребност и че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. Така се създава една съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания.
Краят на тазгодишното издание на проекта ще се отбележи с третия “Детски базар на професиите”, който ще се състои на 24 и 25 ноември в научен център “Музейко”. Тогава деца и родители ще могат да се срещнат с професионалисти от най-различни сфери и да разгледат щандовете на компании от разнообразни сектори. Благодарение на инсталации, макети, 3D принтери, забавни задачи, викторини, демонстрации, книжки, брошури и други материали, те ще могат да се докоснат до същността на професиите.

Асарел-Медет
Тази страница е видяна: 393

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 02 ноември 2017 - 23:42:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
За четвърта поредна година „Гордея се с труда на моите родители“ събра деца в „Асарел-Медет“
„Гордея се с труда на моите родители“ събра 20 деца в „Асарел-Медет“ АД
28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда на моите родители“
16 деца посетиха мама и тате в "Асарел-Медет" - национална инициатива "Гордея се с труда на моите родители"
За дванадесета поредна година стартира стажантската програма на „Асарел-Медет”
МГЕРБ Пазарджик организира за пета поредна година фотоконкурс на тема: „Най-щастливо влюбени 2016“, посветен на Деня на влюбените
„Училище за родители” за четвърта поредна година
Земляческа среща събра стрелчани за поредна година в София
Половинвековният юбилей на „Асарел-Медет” събра хиляди в Панагюрски колонии
Над 150 деца посетиха „Асарел-Медет“АД по случай Европейския ден на минералите

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5069 сек., 0.4255 от тях за заявки.