pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
„Обичам природата – и аз участвам” – екологичен проект, реализиран в ПГСА – град Пазарджик
pamedia , петък 10 ноември 2017 - 11:52:39 // коментари: 0


ПГСА Пазарджик

В Професионална гимназия по строителство и архитектура - гр. Пазарджик, отчетоха резултатите от реализиран проект на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Финансирането на проекта е на стойност 4700.00 лева. На събитието присъства представител на финансиращия орган ПУДООС - г-жа Димка Христова.


В резултат на проекта бе допълнена дендрологичната колекция в училищния двор. Регистрирани са съществуващите дървесни видове, засадени са нови дървета, обозначени с табелки. Оформени са скален кът и розариум. Изградена е зона за провеждане на уроци на открито. За целта бяха монтирани градинска дървена пергола и пейки от дърво и бетон. Боядисани бяха съществуващите пейки и огради. Монтираха се кошчета за разделно събиране на отпадъците. Поставени са къщички и хранилки за птиците.

Проектът цели повишаването на екологичната култура на учениците, формирането на екологични знания и умения. Запознавайки се с многообразието на растителния и животинския свят, младите хора могат да придобият усет за красота и хармония. да се възпитават в любов към науката, загриженост към природата, могат да придобият полезни навици за опазване на природните ресурси на страната ни. Заниманията на открито засилват връзките между учениците и околната среда и подобряват физическото здраве на подрастващите, отчетоха организаторите и участниците.

ПГСА Пазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1055Време за изпълнение: 1.1008 сек., 1.0239 от тях за заявки.