RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Обучителният модул за членовете на МИРГ Пазарджик приключи с дискусия за ефективно управление на европейските средства
Пазарджик

Община Пазарджик е бенефициент и реализира проект „Подготовка на МИРГ и стратегия за ВОМР на територията на община Пазарджик за периода 2017-2023 г.“
съгласно Административен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: № МДР-МП-01-15/28.06.2017 г.. и Проект № BG14MFOP001-4.001-0006-C01


С двудневно обучение в края на миналата седмица приключи обра зователният цикъл за екипа и управителния съвет на МИРГ – Пазарджик  в рамките на проект „Подготовка на МИРГ и стратегия за ВОМР на територията на община Пазарджик за периода 2017-2023 г.“

Лектори от софийската „СЕМПРА КОНСУЛТ“ ЕООД  акцентираха в презентационните сегменти  върху ефективното управление на европейските фондове, изработването на процедурите по прием, оценка и класиране на бъдещите проекти.

Участниците разискваха темата за „пътя на един успешен проект” – стъпките от добрата идея до успешното отчитане на проектите по  мярка 4.002 „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие” и програмата за морско дело и рибарство в периода 2014-2020г.
Примерите за  добри практики от предходния програмен период  и за ефективно управление на европейските средства бяха посрещнати  с голям интерес от участниците. Те имаха възможност да се запознаят с примерно досие на проект по вече изминалия програмен период,  съдържащо всички части на проекта - от заявлението за кандидатстване до писмото за извършване на финално плащане. Участниците се запознаха и  с основните стъпки при приемане, оценяване и договориране на проекти по процедурите на МИРГ.

В продължение на 6 месеца над 380 души участваха в срещите, организирани в кметства на община Пазарджик. Изводите и  предложенията от  тях  залегнаха в основата на  разработената стратегия  за развитие на рибарството и аквакултурите в общината.

За  средствата, предоставяни по програмата, ще могат да кандидатстват  фирми и неправителствени организации във всички населени места от община Пазарджик.

Тази страница е видяна: 329

 Публикувано от: pamedia на понеделник 13 ноември 2017 - 10:36:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Здравно-образователният цикъл с експерти от РЗИ-Пазарджик в третия модул от „Детско полицейско управление“ приключи във Велинград
Третият стълб от предизборната платформа на Тодор Попов е ефективно управление на ресурсите на общината
Детското полицейско управление приключи годината с лагер на Юндола
Нов директор на Областно пътно управление - Пазарджик, досегашният оглавява Софийското управление
Експертната комисия на СЕМ класира Радио Пазарджик на 1 място, членовете - Вава тур
Втори модул от обучението на читалищни секретари
Асоциация на българските села ще представи в Пазарджик и Велинград възможностите по европейските програми
Областният координатор на Движение на гражданите в Пазарджик обяви членовете на общинската структура
За публична дискусия в Пазарджик пристигат младежките делегати на България в ООН на 21 април
Дискусия за по-доброто разбиране на тийнейджърите организира „Алианс за социално развитие – Пазарджик”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4319 сек., 0.3718 от тях за заявки.