RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Възпитаниците на Математическата гимназия в Пазарджик показаха впечатляващи езикови умения на Национално състезание по чужди езици
МГ Пазарджик

Със сребърни медали и позиция в топ 10 се завърнаха ученици от Математическата гимназия в Пазарджик от участието си Национално състезание по чужди езици, комуникативни и речеви умения в Девин, организирано от „Аз мога – тук и сега“ и техните партьори от езикови училища „Интелект“. Идеята на състезанието е да запознае участниците с методологията за провеждане на  изпити за добиване на международно признати сертификати, както и да популяризира богатото езиково и културно многообразие. В духа на инициативите на проекта „Аз мога – тук и сега“ събитието цели да вдъхнови младите умове да се развиват чрез упорит труд, амбиция и постоянство. Именно поради тази причина регламентът на състезанието беше голямо предизвикателство за участниците, тъй като те трябваше да  покажат креативност изразявайки себе си в есе, езикови компетентости на тестова част, както и да провеждат разговор на английски език с единадесет членно жури на теми вариращи от „Как се приготвя мусака?“ до „Какво е за Вас модерното робство?“.


В състезанието участваха общо 13 ученици от ПМГ „Константин Величков“ с ръководители, учителите по английски език, Димитрийка Боева и Мирослава Такева. Надпреварата беше доста оспорвана, споделиха преподавателите, защото в състезанието са участвали най-добрите ученици от редица училища в страната, сред които бяха НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", гр. София и 32 СОУ с изучаване на чужди езици, гр. София – училища с традиционни успехи в областа на чуждоезиковото обучение и опит в участие в подобни състезания. Ето защо, ПМГ „Константин Величков“ има повод да са гордее с достойното представяне на своите ученици Стефан Станчев - 8г, Стоян Хайдушки - 9б и Петър Тодоров 9в, които бяха класирани в топ 10 в категории 7-8 клас и 9-10 клас, а най-големия успех постиганаха Станислав Вълчев - 7а и Кирил Калинов - 9д, които завоюваха сребърни медали в своите категории.

„Миналото е свършило, бъдещето е мечта“ - така казва усмихнатият основател на „Аз мога – тук и сега“, Кристалин Чавдаров. Именно в бъдещото, четвърто поред, Национална състезание по чужди езици са насочени погледите на участниците в трето му издание. Всичките 13 възпитаници на ПМГ са мотивирани да работят усърдно за да усъвършенстват познанията си по английски език и  устремени към заемането на челните места догодина. 


Тази страница е видяна: 304

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 16 ноември 2017 - 09:37:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученици от Икономическата гимназия в Пазарджик се представиха достойно в национално състезание по митнически и данъчен контрол
Отбор на Пазарджишката гимназия по икономика извоюва трето място в национално онлайн състезание по статистика
Ученици от Математическата гимназия в Пазарджик откриха своя мечтан еко град
Възпитаници на Математическата гимназия в Пазарджик са сред най-добрите на олимпиадата по Информационни технологии
Десетокласници от Математическата гимназия имаха първа среща с магистратите от Административен съд - Пазарджик
Пазарджик е домакин на Първото национално състезание – конференция за училища посланици на ЕП
Отборът на БЧК-Пазарджик е победител в Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ
Отборът на ПГМЕТ–Пазарджик се класира на второ място в Национално състезание по Електротехника
ПГ МЕТ е единственото училище от Пазарджик, което участва в Национално състезание по приложна електроника
Пазарджик е домакин на Национално състезание по скоростно изкачване за купа „Пазарджик"

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5474 сек., 0.4671 от тях за заявки.