RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Фондация "Надеждата на Пазарджик" връчи награди на деца, постигнали успехи в учението, изкуствата и спорта
Фондация

Фондацията за надарени деца "Надеждата на Пазарджик" връчи официално днес грамоти и финансови стимули на деца, които са постигнали високи успехи в учението, изкуствата и спорта. Това е втората церемония по връчването на награди, съобщи председателят ѝ Иван Неделчев. В началото на годината - през януари, бяха връчени награди на обща стойност 3 хиляди лева, разпределени на 9 деца, а днес наградите са на обща стойност 5 хиляди лева, като има 3 колективни награди, а общо отличените деца са 15.


Фондация "Надеждата на Пазарджик" е учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Неговият председател Димитър Събев подчерта, че наградите се връчват публично не само за да бъде максимално прозрачна  дейността на Фондацията, но и за да се популяризират успехите на децата, те самите да разберат, че са високо оценени, за да имат самочувствие и увереност в себе си. 

"Всички деца са отговорили на изискванията ни и ще започна с тези, които събраха най-много точки при гласуването на членовете на УС на Фондацията - тяхната награда е колективна - това са четири момчета от Професионалната гимназия по механоелектротехника, които са един отбор, взел участие в Състезанието „Светът е електроника“. Наградата за отбора на ПГМЕТ е общо в размер на 1000 лева, разпределени поравно между четиримата. Това са: Божидар Сонев Трендафилов, Йордан Йорданов Петков, Йоан Тихомиров Стойков и Георги Станимиров Банкин, обяви председателят на Фондацията Иван Неделчев. Четирите момчета са завоювали призови места в състезанието, отлични ученици са и отлични спортисти.

Другите две колективни награди са за Мажоретен състав "Мистерия" при ОДК- Пазарджик, които получиха награда от 1000 лв и за Боксов клуб "ДОГ ФРИКС" - Пазарджик, които бяха наградени с 900 лв. Мажоретният състав "Мистерия" е световен шампион, има награди от международни фестивали в Сърбия и Хърватска, както и от фестивали в България - в Петрич и Пазарджик. От тазгодишния световен шампионат в Прага имат 1 златен, 1 сребърен и два бронзови медала в различните дисциплини. Ръководител на състава е Вергиния Нешева. В боксовия клуб "ДОГ ФРИКС" тренират национални състезатели, носители на международни титли, неколкократни шампиони на България, сред които е Петър Асенов, сребърен медалист на европейското първенство, Теодор Коев и Радослав Кабаджов - неколкократни шампиони на България. Те кандидатстваха за колективна награда и средствата, които им се отпускат са за ремонт на залата и екипировка.

Сред индивидуалните награди най-високо от Управителния съвет на Фондацията бяха класирани двама възпитаници на СУ "Г. Брегов" - Катрин Руменова Малинова иСтефан Иванов Сталев, които са изключително талантливи млади художници, както и двама спортисти - гимнастичката Дара Виденова Стоянова от СК "Диляна Прима" и петобоецът европейски шампион в триатлона  Борислав Бориславов Палашев. Техните награди са по 300 лв.
С награди от по 200 лв бяха отличени други двама спортисти - Любов Николаева Чалъкова, спечелила медали от национални и международни състезания в Гърция и Сърбия и Любомир Иванов Германов, три пъти държавен шампион по триатлон, шампион по дуатлон и като петобоец.
Връчени бяха и две награди по 100 лв. Наградените са Георги Димитров Попов - 100 лв., завоювал призови места в "Европейско лингвистично кенгуру", конкурс по правопис на английски език, трето място на областен кръг на олимпиада по астрономия и Михаела Стоянова Зонова -  една от надеждите ни в триатлона, с успехи и в многобоя, с редица награди от спортни състезания по плуване Други трима наградени не успяха да присъстват на церемонията, но ще получат наградите си. Това са Минчо Йорданов Танев, класиран на 2-ро място в областния кръг по правопис на английски език, най-висок бал на матурите по български език и математика за миналата година, пръв на олимпиадата по немски в гимназията; Стефан Георгиев Георгиев и Доника Красимирова Кръстева - с награди от международни конкурси по фризьорство.

Заместник-председателят на Сдружението на предприемачите инж. Нишан Бъздигян поздрави всички наградени, техните преподаватели, ръководители и треньори, като и родителите, защото те са  тези, които ги подкрепят ежедневно. Наградените са от различни сфери, а наградите са за различни постижения в учението, изкуствата и спорта. Постиженията са наистина несъизмерими и понякога ни е доста трудно да класираме успехите им. Класирането става по точкова система, като гласуват всички членове на УС и накрая сумираме присъдените точки. В зависимост от броя точки се разпределя и сумата, която сме събрали от дарения, обясни инж. Бъздигян. Той припомни и основните изисквания за кандидатите: да са български граждани, да са жители на община Пазарджик, да са учащи се, отличени на регионални и национални състезания, класирани за международни конкурси, олимпиади, пленери  и състезания и да имат успех от последния учебен срок не по-малък от много добър 5.00.

Втората церемония по връчването на наградите на Фондация "Надеждата на Пазарджик" завърши с обща снимка на всички наградени с представителите на Фондацията и на Сдружението на предприемачите. 


Тази страница е видяна: 1553

 Публикувано от: pamedia на сряда 29 ноември 2017 - 13:59:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ раздаде 16 финансови стимули на талантливи деца и младежи с успехи в науките и спорта
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"
Три организации подкрепят Фондация "Надеждата на Пазарджик" в инициативата за подпомагане на талантливите деца
Стефан Мирев стана кръстник на даровитите деца от Панагюрище в поредния „Звезден клас” и им връчи награди
Формациите на Младежкия дом в Пазарджик спечелиха 6 награди на фестивала на изкуствата
Кметът награди двама спортисти за успехи в бокса
Сдружението на предприемачите в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди за 2019 г.
Вечерта на талантите и Парти търгът ще са в подкрепа на Фондацията за талантливи деца "Надеждата на Пазарджик"
Предприемач на годината и три други бизнес награди връчи Сдружението на предприемачите в Пазарджик

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5468 сек., 0.4593 от тях за заявки.