RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пещера ще дари 25 хиляди лева за вътрешен ремонт на сградата на РУ на МВР – Пещера
Пещера Общински съвет

Предложението за помощта направи кметът Николай Зайчев, а общинските съветници го подкрепиха. Дарението е в размер на 25 000 лв. за извършване на ремонт на санитарните възли и вътрешно боядисване на сградата на полицията. Целта е да се подобрят условията на труд на служителите във връзка с постъпило искане от Областна дирекция на МВР гр. Пазарджик. В момента сградата на МВР в Пещера се санира по проект, спечелен от Община Пещера. Средства за описаните дейности вътре в сградата няма. Затова градоначалникът и неговият екип предложиха за вътрешните ремонтни дейности, поради отпадане на необходимостта, да бъде пренасочена сумата, предвидена за изграждане на тоалетна в парка на съда.Освен тази актуализация на бюджета, мнозинството от общинските съветници решиха с приходи от продажба на нефинансови активи да пренасочат средства за ремонт на  покривната конструкция на пешеходният мост на река „Стара река“ и ремонт на сградата за музейна сбирка, находяща в Радилово.

Поради необходимостта за рекултивиране на старото сметище Община Пещера трябва да започне изработване на работен проект. Необходимо е да се извършат предпроектни проучвания за изграждане на претоварна станция на територията на община Пещера, с реализацията на която ще се оптимизират количествата битов отпадък и транспорта им до регионално депо за битови отпадъци.

Актуализацията на бюджета засегна и дейността на ОП“ЧПОИ“ и по-точно необходимостта от осигуряването на средства за преминаване от ръчна обработка на лед, към обработка с течен материал, за което трябва да се закупи помпа нагнетателна и резервоар дебелостенен с обем 4 000 литра.
С цел развитие на спорта за всички – насърчаване на здравословната двигателна активност и практикуването на спорт от ученици и младежи като фактор за подобряване на общественото здраве, както и постъпило искане от „Спортен клуб тенис на маса Пещера“ с актуализирането на бюджета бе решено да се предоставят средства в размер на 3 500 лв., за закупуване на 3 бр. професионални маси и тренировъчни консумативи за нестопанската им дейност, като същите не могат да бъдат използвани за дейности с икономически характер.

Всички тези промени в бюджета бяха категорично подкрепени от 15 общински съветници. Местните депутати от БСП гласуваха против или въздържал се.

Общинските съветници имаха изнесено заседание в Капитан Димитриево.Тази страница е видяна: 455

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 30 ноември 2017 - 10:18:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище
В бюджета на община Пещера за 2019 г. е заложен ремонт на Общинския пазар
Концесионерът на градския плаж в Пещера ще плаща годишно по 6 хиляди лева
Сградата на Община Пещера ще бъде обновена по "Енергийна ефективност"
Близо 19 хиляди избиратели могат гласуват в община Пещера
Новият концесионер на плажа в Пещера вложи над 300 хиляди лева и отвори двата басейна, ще има и детски център
400 хиляди лева за частичен ремонт на пътя Велинград-Сърница
„Асарел-Медет“ дари 5 хиляди лева за с. Бисер. Ръководството призова работниците да подпомогнат пострадалите
Община Пазарджик дарява 10 хиляди лева на Община Хитрино
Валентин Радев благодари на кмета на Пещера за проявената инициативност при ремонта на сградата на Районното управлениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4432 сек., 0.3683 от тях за заявки.