RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пещера ще дари 25 хиляди лева за вътрешен ремонт на сградата на РУ на МВР – Пещера
Пещера Общински съвет

Предложението за помощта направи кметът Николай Зайчев, а общинските съветници го подкрепиха. Дарението е в размер на 25 000 лв. за извършване на ремонт на санитарните възли и вътрешно боядисване на сградата на полицията. Целта е да се подобрят условията на труд на служителите във връзка с постъпило искане от Областна дирекция на МВР гр. Пазарджик. В момента сградата на МВР в Пещера се санира по проект, спечелен от Община Пещера. Средства за описаните дейности вътре в сградата няма. Затова градоначалникът и неговият екип предложиха за вътрешните ремонтни дейности, поради отпадане на необходимостта, да бъде пренасочена сумата, предвидена за изграждане на тоалетна в парка на съда.Освен тази актуализация на бюджета, мнозинството от общинските съветници решиха с приходи от продажба на нефинансови активи да пренасочат средства за ремонт на  покривната конструкция на пешеходният мост на река „Стара река“ и ремонт на сградата за музейна сбирка, находяща в Радилово.

Поради необходимостта за рекултивиране на старото сметище Община Пещера трябва да започне изработване на работен проект. Необходимо е да се извършат предпроектни проучвания за изграждане на претоварна станция на територията на община Пещера, с реализацията на която ще се оптимизират количествата битов отпадък и транспорта им до регионално депо за битови отпадъци.

Актуализацията на бюджета засегна и дейността на ОП“ЧПОИ“ и по-точно необходимостта от осигуряването на средства за преминаване от ръчна обработка на лед, към обработка с течен материал, за което трябва да се закупи помпа нагнетателна и резервоар дебелостенен с обем 4 000 литра.
С цел развитие на спорта за всички – насърчаване на здравословната двигателна активност и практикуването на спорт от ученици и младежи като фактор за подобряване на общественото здраве, както и постъпило искане от „Спортен клуб тенис на маса Пещера“ с актуализирането на бюджета бе решено да се предоставят средства в размер на 3 500 лв., за закупуване на 3 бр. професионални маси и тренировъчни консумативи за нестопанската им дейност, като същите не могат да бъдат използвани за дейности с икономически характер.

Всички тези промени в бюджета бяха категорично подкрепени от 15 общински съветници. Местните депутати от БСП гласуваха против или въздържал се.

Общинските съветници имаха изнесено заседание в Капитан Димитриево.Тази страница е видяна: 558

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 30 ноември 2017 - 10:18:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище
Фондация дари 600 дръвчета на Община Пещера
Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Костадинова дари на болницата в Пещера защитни маски и гащеризони за 1500 лева
В бюджета на община Пещера за 2019 г. е заложен ремонт на Общинския пазар
Концесионерът на градския плаж в Пещера ще плаща годишно по 6 хиляди лева
Сградата на Община Пещера ще бъде обновена по "Енергийна ефективност"
Новият концесионер на плажа в Пещера вложи над 300 хиляди лева и отвори двата басейна, ще има и детски център
Близо 19 хиляди избиратели могат гласуват в община Пещера
РИОСВ Пазарджик ще санкционира с общо 12 хиляди лева „Биовет”АД, „ВКС” Пещера и „ВиК” Батак за измрялата риба в Стара река
400 хиляди лева за частичен ремонт на пътя Велинград-СърницаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7279 сек., 0.6464 от тях за заявки.