RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пазарджик официално поиска лъвчетата Масуд и Терез
Лъвовете от Разград

Община Пазарджик официално поиска от Разград двете мъжки лъвчета, навършили вече 3-месечна възраст. Масуд и Терез са родени на 8 септември 2017 г. Общината декларира своето желание да им осигури подходящи условия за живот. Предприети са действия за осигуряването на подходящо и достатъчно пространство, за да може до пролетта, укрепналите вече лъвчета да бъдат преместени.


Двете малки лъвчета едва не бяха стъпкани от родителите си, които изпаднали в паника от шума на провеждащ се близо до зоопарка панаир. Природозащитници поеха грижите за малките лъвчета, които бяха отделени от родителите си.

От община Пазарджик представят условията за живот на двете котки в зоопарк "Острова". От Общината представиха условията за живот в зоопарка:

Зоопарковата зона е представена  от езеро за  водоплаващи птици, заграждения за тревопасни, клетки за дребни хищници и примати, клетки за птици, както и помещение за тигри-мъжки и женски. Територията на тигрите е на площ от 1,100дка и е разделена на две. Помещенията са външни и вътрешни, има и два басейна. Зоопаркът  има добър опит в отглеждането, включително и в създаването на условия за размножаване на този вид едри хищници от рода котки. Миналата година женската роди 4 тигърчета, които се развиха нормално  и след като поотраснаха бяха подарени на 3 зоопарка на територията на България.
Територията на зоопарка е около 6 дка и има възможност за неговото разширяване. Загражденията са 30 на брой с общо 35 вида животни. Те са нови, обезопасени и с добра структура.  Отговарят не само на минималните изисквания на националното ни законодателство, но и на европейските стандарти. Топлолюбивите видове са осигурени с отопление. Обособено е място за съхранение и приготвяне на храната на животните. Изграден е пункт за ветеринарна спешна помощ, оборудван с основни медикаменти и инвентар. Сключен е договор и с ветеринарна клиника. Осигурено е помещение за персонала, който се състои от управител, биолог, ветеринар, младши специалист и гледачи.

Зоопарк „Острова” е обособен, като предприятие с личен състав и структура, със собствена стратегия. Зоопаркът има издаден Лиценз № 14/09.02.2009г. на МОСВ, а през 2015г. е прелицензиран.  
Паркът предлага големи възможности за разширение, без това да нарушава парковата архитектура, а и е естествено изолиран от града, чрез двата ръкава на река Марица. 

Тази страница е видяна: 1933

 Публикувано от: pamedia на понеделник 18 декември 2017 - 15:21:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тази сутрин са издадени документите за пътуването на Терез и Масуд, утре сутринта ги транспортират до Холандия
Новите лъвове! Вместо Терез и Масуд – Рая и Хектор вече обитават зоокъта в парк-остров „Свобода“.
Премиерът поиска конфискация на лъвчетата. Отиват в Холандия
Община Пазарджик официално обяви приключването на проекта на центъра
Кметът поиска държавата да прехвърли на Община Пазарджик сградата на бившия Педагогически колеж
ОбС-Разград даде лъвчетата на Пазарджик, но природозащитници се организират във ФБ за протест пред МС от 14 часа
Кметът за лъвчетата: Въпросът е да вярваме, че можем да се грижим по-добре за тях и да го направим
Избирателният ден официално приключи в Пазарджик с 44.09% активност
Официално трима са организаторите на протестите в Пазарджик
В Пазарджик Пенсионерски клуб №12 отвори официално вратиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5378 сек., 0.4551 от тях за заявки.