pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
На 1 януари Пазарджик ще изсипва боклука на новото депо, днес обявява бедствено положение
pamedia , петък 29 декември 2017 - 12:44:47 // коментари: 0

Пазарджик
Кризисният щаб на община Пазарджик ще заседава в ранния следобед и ще вземе решение за обявяване на частично бедствено положение на територията на депото край града. Това съобщи кметът Тодор Попов на заседанието на местния парламент, като отбеляза, че от вчера са се изказали твърде много и твърде некомпетентно по въпроса, а ередно да се чуе информацията от първоизточника.
Той заяви, че няма друго решение от 1 януари, когато със заповед на министъра на околната среда и водите се затварят 113 сметища, а в Пазарджик процедурата за обжалване на избора на оператор на депото не е приключила. КЗК е отхвърлила жалбата на  на единия от участниците, но той може да обжалва пред ВАС до 5 януари.
В условията на частично бедствено положение Общината ще сключи договор с избрания кандидат чрез пряко договаряне за 7 дни, като ще започне още на 1 януари да вози отпадъци на новото сметище. В зависимост от развитието на 5 януари и изтичането на 7-дневния договор ще се взема следващо решение - за сключване на постоянния договор, избран с оферта за най-ниска цена, или ще се удължава срокът на бедственото положение.
"Ако съдебната сага продължи, ние ще проучим въпроса как Община Пазарджик би могла да стане оператор на депото", поясни Тодор Попов.
Той призова и колегите си от останалите 8 общини да предприемат необходимите действия, тъй като на 1 януари, ако всичко не им е по изискванията, включително сертифициране на камионите, които ще возят сметта ще бъдат връщани от депото.

Попов предупреди също, че действията, които предприема, включително и обявяването на бедственото положение, се отнася само за община Пазарджик.   


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1145Време за изпълнение: 0.5458 сек., 0.4697 от тях за заявки.