pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Чистят 13 участъка на речни корита от прораснали дървета и храсти
pamedia , четвъртък 11 януари 2018 - 15:47:38 // коментари: 0

Пазарджик
Към момента се почистват 13 участъка от речни корита в региона, като почистването се извършва на базата на утвърдена план-програма от РИОСВ и Басейнова дирекция, съобщи на пресконференция областният управител Стефан Мирев. Програмата се състои от 22 (двадесет и две) обособени позиции, като се работи по 13 (тринадесет) участъка на територията на общините Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Белово, Брацигово, Стрелча и Лесичово. Предстои приемането на почистен участък от река Доспатска в землището на община Сърница. Качеството на почистените участъци се проверява ежеседмично от комисия с представители на Областна администрация, РДГ Пазарджик, Басейнова дирекция, като проверки извършва и Междуведомствената комисия, констатирала необходимостта от почистване на участъците. Възлагането на определените обособени позиции е направено след обявление на официалната страница на Областна администрация. В него са упоменати необходимите изискуеми документи.

Директорът на „Южноцентрално държавно предприятие-Смолян" към Министерство на земеделиетое уведомен за участъците, попадащи в горски територии, че негово е задължението да разпореди на държавните горски и ловни стопанства, да изпълнят задълженията си по почистване на речните корита.
Указания са дадени и на кметовете на общини за маркиране и експедиране на прорасналите, падналите и застрашените от падане дървесни видове.

Почистените участъци ще се приемат от Междуведомствената комисия, назначена със заповед на областния управител.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 704Време за изпълнение: 0.3181 сек., 0.2762 от тях за заявки.