pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
До края на януари общините трябва да проверят изрядни ли са пешеходните пътеки
pamedia , четвъртък 11 януари 2018 - 17:22:05 // коментари: 0

Пешеходна пътека

С писмо на областния управител до кметовете на общини в област Пазарджик е възложено да бъде извършена проверка на състоянието на пешеходните пътеки в 12-те общини. Проверките ще се извършват от съответните Общински комисии по безопасност на движението по пътищата, в срок до 31.01.2018г., съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев.
От общинските комисии се очаква също да предложат мерки и срок за съответствие на пешеходните пътеки с изискванията на Наредба № 2 от 17.01.2011 г. за сигнализация на пътищата с пътна маркировка. Белият цвят на боята, с която се очертава пешеходната пътека, е регламентиран изрично, посочи Стефан Мирев. Последните корекции в Наредбата станаха в края на 2016 г., а още от 2007 г община Пазарджик започна да боядисва пешеходните пътеки в жълто-червено. Наредбата обаче ще принуди общината да промени цветовете.
В срок до 5 февруари 2018г. кметовете на общини трябва да предоставят доклад до областния управител за извършения контрол и съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания. Резултатите от проверките и предприетите действия от страна на общините ще бъдат обсъдени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата през м. февруари 2018г.
Действията, предприети от страна на областния управител, са във връзка със стартиралата общонационална проверка на всички пешеходни пътеки във връзка със зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия, в които беше констатирано, че пътеките са трудно забележими. По предложение на медиите на следващо заседание на Областната комисия ще бъде обсъден и проблемът с недостатъчната осветеност на пешеходните пътеки. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 485Време за изпълнение: 0.3714 сек., 0.2959 от тях за заявки.