pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Нито един полицай не удостои пазарджишките протестъри
pamedia , четвъртък 11 януари 2018 - 22:03:33 // коментари: 0


Пазарджик

Обявеният като протест в защита на Пирин тази вечер събра общо 26 души в Пазарджик.Толкова, колкото и през ноември, когато организаторите бяха пак същите - Костадин Деянов (партия "Зелените"), Николай Янев ("Да България") и Христо Стефанов (ДСБ).
Момчетата и момичетата, събрали се под едно от новите LED осветителни тела на Тортата разпънаха трикольра и плакати с политически лозунги, което вече и от централите им в София не крият. Някой им бе казал, че е добре да започнат с "Лет ит би". Защото така!

Различното от предния път бе липсата на полицаи и някак си се изгуби съпоставимостта, защото през ноември репортажите започнваха с констатацията: "Полицаите бяха повече от протестиращите". Сега местните бъдещи управленци бяха оставени да си протестират съвсем на воля, най-вероятно защото служителите бяха командировани в София да охраняват 111 или малко повече, или малко по-малко, протеста. Така че, въобще не им бе до 112 в Пазарджик.

Все пак момчетат и момичетата си свършиха работата, за да могат централните медии да преброят протести в 16 града, а това прави събитието в Пазарджик общественозначимо.

Пазарджик


От Обласно управление на МВР в Пазарджик уточниха по-късно за ПА медия, че протестът е бил охраняван, но е нямало нужда присъствието на полицаите да бъде натрапчиво - това не се е налагало, тъй като мероприятието е протекло спокойно. Говорителят на пресцентъра на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов заяви, че служители на сектор "Охранителна полиция" при РУ - Пазарджик са били в периметъра на мероприятието и са следели хода му в пълна готовност да предприемат необходимите действия, но това не се е наложило. Всяко обществено мероприятие протича под полицейска охрана, категоричен беше Мирослав Стоянов.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2237Време за изпълнение: 0.4945 сек., 0.4174 от тях за заявки.