pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
70 млади математици и информатици представят своите проекти на конференция в Пазарджик
pamedia , петък 12 януари 2018 - 13:14:42 // коментари: 0

Пазарджик

В Пазарджик днес се провежда Ученическа конференция по математика и информатика (УК’18), организирана за 18-ти път от Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ), съобщи за ПА медия Аделина Чопанова, преподавател от  ПМГ „Константин Величков”, Пазарджик, домакин на проявата.


Конференцията се провежда в партньорство с община Пазарджик. За участие в конференцията са допуснати 70 ученици - възпитаници на математически и професионални гимназии. Те ще представят 50 авторски проекта по математика и информатика и информационни технологии. ПМГ „Константин Величков” Пазарджик ще участва с два проекта по информатика. След края на Ученическата конференция ще станат известни българските кандидати за участие в престижната шестседмична лятна школа на Масачузетския технологичен институт – Research Science Institute (RSI). Това са участниците в конференцията на УчИМИ, получили грамоти за отлично представяне, които не са в последния гимназиален клас.

    Интервюто за определяне на двамата български участници в RSI ще се проведе в края на януари. Кандидатите ще  отговарят предварително писмено, на английски език на част от въпросите, включени във формуляра за кандидатстване за школата. Те трябва да представят и препоръки от свои учители.

   Официалното откриване на конференцията е довечера - 12 януари, от 18 часа, в Голямата зала на Младежкия дом. Представянето и защитите на проектите по математика и информатика ще се проведат на 13 януари /събота/ от 9 часа в ПМГ „Константин Величков”. Същия ден от 17 часа в Голямата зала на Младежкия дом, участниците в RSI 2017 Таня Оцетарова, МГ „Акад. Кирил Попов“, Пловдив и Иван Д. Иванов, 11. клас, Американски колеж в София, заедно с  доцент Евгения Сендова ще представят "Когато успехът на всеки друг е и твой успех"  – илюстриран репортаж за RSI 2017. От 18 часа ще е награждаването на участниците и официалното закриване на конференцията.

На конференцията ще присъстват много гости от научните среди, бизнеса и фондации, които подкрепят развитието на младите таланти в България. Гост ще бъде и госпожа Валентина Танева, съветник по образование, наука и иновации на Президента.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 614Време за изпълнение: 0.2836 сек., 0.2433 от тях за заявки.