RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пещера е част от мащабен проект DEFeND
  
Пещера
На 25 май 2018 г., официално трябва да влезе в сила Регламент (ЕС) 2016/679, касаещ защитата на физически лица във връзка с обработването на техни лични данни и в контекста на свободното движение на такива данни.
За да отговори на новите изисквания, Община Пещера, в партньорство с още 9 организации от 7 европейски страни, ще изпълнява проект DEFeND (заб. defend = защитавам).
Основната задача при изпълнението на проекта е да се създаде платформа, която ще даде възможност на организации от различни сектори да направят оценка на съответствие за текущото си състояние, да планират дейности, които да помогнат за хармонизиране на своята система с изискванията на „Общия регламент относно защитата на данни“ (ОРОЗД) и да повиши съответствието си с различните изисквания на ОРОЗД. Общият регламент въвежда множество значителни промени спрямо действащата правна рамка и поставя завишени изисквания към субектите в системата за защита на личните данни, което е причина за неговото отложено прилагане, считано от 25 май 2018

Платформата DEFeND ще даде възможност за изграждане и анализиране на модели, като ще бъде следван подход „Поверителност-по-Замисъл“. Тя ще бъде тествана в реална работна среда чрез партньори от 4 европейски държави-членки на ЕС от 4 различни сфери на дейност: здравеопазване, банково дело, енергетика и местна администрация. Ще бъде тествана в работна среда и в три различни сценария и два различни типа, фокусирайки се върху съответствието с ОРОЗД от страна на крайните потребители и фокусирайки се също така върху последиците от прилагането на ОРОЗД върху външни заинтересовани лица. Водейки се от липсата на подходящи продукти на пазара, стратегията за експлоатация, която ще бъде следвана по време на проекта, се базира на комерсиализация на проектните резултати на три нива: платформата като цяло; отделни съставни части на платформата; и индивидуални партньорски разработки. Тази стратегия ще даде възможност на партньорите да интегрират резултатите в техните съществуващи търговски предложения, като по този начин ще бъдат проучени и създадени нови бизнес възможности. Стратегията за експлоатация ще се фокусира върху 4 области: Специфична секторна употреба; Създаване и развиване на мрежи; Извършване на срещи с цел правилна експлоатация; и Изграждане на общността около проекта. Експлоатационната стратегия ще бъде подкрепена от рекламно-информационните дейности, които се предвиждат в рамките на проекта.   

Освен Община Пещера, по проект DEFeND ще работят Университетът на Брайтън и юридическата фирма „BIRD & BIRD LLP“ /Великобритания/, италианската компания Business-e SpA, която е част от групата ITWAY, испанската ATOS SPAIN SA, португалската ИТ компания „PDM E FC PROJECTO DESENVOLVIMENTO MANUTENCAO FORMACAO E CONSULTADORIALDA“, Йонийски университет/Корфу, Гърция/, френската новаторска компания GridPocket, Център за изследвания и иновации „ABI LAB-CENTRO DI RICERCA E INNOVAZIONE PER LA BANCA“ и Изследователска фондация на Университетската детска болница „NINO JESUS“/Испания/.
Тази страница е видяна: 573

 Публикувано от: pamedia на вторник 23 януари 2018 - 11:38:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Проект за подобряване административния капацитет стартира в Община Пещера
Община Пещера кандидатства с проект за подмяна на уличното осветление със светодиодно
В община Пещера отново стартира проект „Целево подпомагане с топъл обяд“
Социално предприятие за лица от уязвимите групи създава Община Пещера по проект
Община Пещера кандидатства с проект за подпомагане образователния процес на децата, настанени в ЦНСТ
Община Пещера спечели проект за климатичните промени, който ще се реализира в сферата на образованието
Община Пещера ще осигури по проект интернет достъп и технически средства за децата в ЦНСТ
Община Пещера кандидатства с нов проект за ново оборудване и обзавеждане на кухнята на Домашния социален персонаж
Община Пещера ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
"Шарени мъниста" - успешен проект в сферата на образованието реализира Община ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5473 сек., 0.4638 от тях за заявки.