RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Бюджет 2018 на Пазарджик беше приет със сериозна подкрепа от съветниците. Рекултивацията на сметището и LED улично осветление - част от дейностите

Пазарджик

С 30 гласа За, нито един против и 8 въздържали се проектът на бюджет на Община Пазарджик беше приет от Общинския съвет. Общата рамка за 2018 г възлиза на 72 милиона 364 хиляди лева, от които бюджетът за държавни дейности е близо 48 милиона, за дофинансиране на държавни дейности - близо 1 милион лева, а за местни дейности - близо 23,5 милиона лева. Инвестициите, свързани с благоустрояване, ще бъдат обезпечени с европейски средства, посочи кметът Тодор Попов. В това число са спечелените проекти за ремонти на квартал "Марица-Болницата", енергоефективни дейности на жилищните блокове за 6.5 милиона лева, ремонта на сградите на Полицията и Данъчното, на общежитието. Тази година предстои да бъде изграден пешеходният мост между острова и Зоната на здравето.


До края на годината трябва да решим въпроса с рекултивацията на старото сметище, това заяви кметът в отговор на въпрос на общинския съветник Евтим Янев. "Сметището ще пуши, докато не го рекултивираме, затова ще платим частично, примерно около 4 милиона лева, към РИОСВ, за да можем да започнем рекултивацията", обяви кметът Тодор Попов. Той обеща пред съветниците, че до месец ще внесе на тяхното внимание предложение за стартиране на процеса по рекултивацията.

Община Пазарджик е единствената в страната, която на този етап има готов проект за подмяна на уличното осветление в Пазарджик и населените места с ново LED осветление, съобщи кметът в отговор на общинския съветник Благо Солов. До края на февруари се чака Министерство на икономиката да отвори съответния лот, за подаде общината проекта си за осветлението. До 1 юни кметът си постави срок в Пазарджик да има и видеонаблюдение на входно-изходните артерии.

Общинският съветник Стоян Парпулов поиска разяснение на сумата с отрицателен знак в бюджета в размер на 755 хиляди лева- суми за възстановяване от продажби от минали години. Кметът поясни, че това са средства за развалените сделки за паркинга при "Здраве", конната база в Ивайло, Абаджиевата къща, пазара, и до края на годината средствата ще бъдат намалени на 200-300 хиляди лева. Тодор Попов увери съветниците, че тези партньори няма да имат претенции заради забавата.

Тодор Попов заяви, че общинският съвет показва завидна отговорност. "На всичко ми е ценно - и критичните бележки на г-н Янев, които са в 95% основателни, и неортодоксалния поглед на г-н Солов по някой път, и на г-н Чавдаров, г-н Шопов и г-н Парпулов, да не ми се обиди някой, ако го изпусна, но това наистина трябва да го ценим. Радвам се, че всички узряваме. Ние тук трябва да си запазим нормалността, нормално е, че имаме различни виждания, но трябва да си говорим по тези въпроси, никой не е застрахован от грешки, но ние трябва да търсим консенсус и да вървим напред", каза Тодор Попов и благодари на съветниците за това, че във важните решения са били единни. 


Тази страница е видяна: 822

 Публикувано от: pamedia на сряда 31 януари 2018 - 16:44:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сериозна подкрепа от съветниците за концесията на кортовете и спортните терени при Спортното училище в Пазарджик
Кметът не споделя идеята за икономия от улично осветление
Рехабилитират стълбовете за улично осветление, светофарните уредби и стоманено - преградните огради по ул. “Кочо Честименски” и бул. “Цар Освободител”
Бюджет за 63 004 364 лв. ще гласуват в понеделник съветниците на община Пазарджик
Евтим Янев: Аз ще гласувам за този кредит, рядко го правя, но в случая не виждам друг начин да се гарантира изпълнението на рекултивацията на сметището
По проект ще бъдат финансирани дейностите на инфоцентъра до 2018 година
Покана за обществено обсъждане на проекта на бюджет на Община Пазарджик за 2018 г.
Десислава Костадинова: Над 127 милиона лева ще получат общините от област Пазарджик по Бюджет`2018
Рекултивацията на сметището ще е с общински пари, а сепарирането и компостирането - с пари от фонд "ФЛАГ"
Община Пазарджик ще иска 2 милиона лева безлихвен заем от централния бюджет за покриване на част от задълженията към РИОСВТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7853 сек., 0.7008 от тях за заявки.