RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Корупционните престъпления ще се публикуват в общ сайт

Антикоррупционен съвет

Националният съвет по антикорупционни политики реши на страницата му в интернет да се разработи секция, в която да се предоставя обобщена информация за борбата с корупционните престъпления. Три институции сега обобщават информация за дейността си, но тя не е достъпна на едно място, съобщиха от правителствения пресцентър.


До момента Прокуратурата и Върховният касационен съд публикуват обобщени данни за досъдебните производства и повдигнатите обвинения за корупция по високите етажи на властта и за хода на делата за такива престъпления на сайтовете си. Министерството на правосъдието ще подава данни за изпълнението на постановените присъди. Така ще бъде гарантирано отчитане на едно място на напредъка по делата за корупция. Всяка институция ще подава данни за сайта при спазване на презумпцията за невиновност, следствената тайна, защитата на личните данни.

На заседанието, председателствано от вицепремиера Екатерина Захариева, присъстваха председателят на ВКС Лозан Панов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник главният прокурор Мария Шишкова, Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, в която се вля Центърът по превенция на корупцията, заместник-министри, инспектор от Инспектората към ВСС, ръководителят на Главния инспекторат към Министерския съвет, представители на неправителствени организации.

Съветът прие отчета за напредъка по изпълнение на мерките по пътна карта, приета от Националния съвет по антикорупционни политики на заседание, проведено на 20.07.2017 г.

На заседанието бе приет и отчетът за изпълнение за периода от 2015 до момента на Националната стратегия за превенция и противодействие на престъпността, която е с хоризонт 2020 г. Бяха одобрени насоки към всички министерства и второстепенните им разпоредители, които да се следват при разработването и отчитането на изпълнението на антикорупционните им планове. Насоките въвеждат единни стандарти, приложими за всички. Те са изготвени на база анализ на антикорупционните планове на всички министерства, като са отчетени силните и слаби страни.

Съветът обсъди и важността от провеждане на публична и прозрачна процедура при избора на председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. 


Тази страница е видяна: 447

 Публикувано от: pamedia на петък 02 февруари 2018 - 17:31:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Финансовите показатели на общините ще се публикуват в отворен формат, както и още 148 набора от данни с обществено значение
Автогара Пазарджик - с нов сайт, с търсачка по дестинации
Община Пазарджик - с нов сайт и коригиран домейн
Сайт за послания в светлина до любим човек пусна EVN в месеца на любовта
Българските домакинства планират средно по 250 лв за коледни подаръци, сочи проучване на бг сайт за пазаруване
Сайт ще информира за състоянието на въздуха в Пазарджик, запрашеността в отделни райони надвишава 2 пъти средногодишната норма
За три дни са разкрити 11 престъпления и са задържани 12 лица
За изминалите два дена – 13 регистрирани престъпления. 12 от тях са разкрити
Само 2 престъпления са регистрирани през последните няколко дни
Контролните органи пасуват, не подават в прокуратурата сигнали за престъпленияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4173 сек., 0.3373 от тях за заявки.