pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Арестувани са двама наркодилъри, единият оказал яростна съпротива при задържането му
pamedia , вторник 13 февруари 2018 - 14:33:07 // коментари: 0

  
Пазарджик
   При успешни реализации в рамките на изминалата седмица служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са задържали двама мъже за разпространение на наркотични вещества.
От Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик уточняват, че процесуалните действия са извършени под наблюдението на прокурори от Окръжната прокуратура в областния град.

При първия случай криминалистите извършили немалка по обем оперативна работа и така попаднали в дирите на криминално проявения Т.З.- на 34 години от пазарджишкото село Братаница. Станало ясно, че той е дилър на синтетични наркотици за територията на областния град и близките населени места. През изминалия уикенд екипите от сектора пристъпили към извършване на специализирана полицейска операция. В хале, намиращо се в бившия стопански двор на село Братаница,  Т.З. бил заловен. По време на задържането той оказал яростна съпротива на полицейските служители и дори опитал да се отърве от намиращата се в него дрога. Въпреки това в якето му е открито полиетиленово топче, съдържащо бял прах, който реагирал положително на амфетамин.
   
Проведен е и допълнителен оглед, при който в парково пространство криминалистите открили и второ топче, също съдържащо амфетамин. Така общото количество на намерения наркотик възлиза на близо 24 грама. Т.З. е задържан първоначално за срок от 24 часа, но прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик удължил срока на ареста му със 72 часа. Внесено е искане от страна на прокуратурата в Окръжния съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
   
Аналогичен е и случаят с 28-годишния С.Р. от Пазарджик. На улица в центъра на областния град той бил спипан от служители от сектора с пакетче - тип "спейсбек", съдържащо амфетамин. Последвало претърсване в къщата, обитавана от младия мъж, където са открити още близо 22 грама от същата по вид дрога, както и електронна везна, използвана за незаконната търговия.
   
Наркодилърът е задържан първоначално за срок от 24 часа, но по-късно мярката му е удължена от прокуратурата със 72 часа. След внесено искане в Окръжния съд в Пазарджик спрямо С.Р. е взета най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.               


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 535Време за изпълнение: 0.1338 сек., 0.1020 от тях за заявки.