pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
"Училище за родители" - вече в 4 детски градини в Пазарджик
pamedia , вторник 13 февруари 2018 - 17:15:45 // коментари: 0


Детска градина

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик стартира отново инициативата „Училище за родители” вече в 4 детски градини. През тази година продължават заниманията в детските градини „Валентина Терешкова” и „Юрий Гагарин”, а новите две са „Радост” и „Снежанка”.


Програмата, по която се осъществява инициативата, е обогатена с нови теми и презентации. Заниманията се провеждат два пъти месечно по график и се водят от обществените възпитатели към МКБППМН и секретарят на комисията. 

Залага се на обучения на родителите, тъй като при работа само с децата, ефектът е временен и непостоянен, а родителят може да осигури по-дългосрочна промяна в поведението. Намерението на организаторите е институциите и родителите заедно да търсят пътища за преодоляване на трудностите във възпитанието, каквито неминуемо майките и татковците срещат, като целта е превенцията да предхожда появата на проблеми при отглеждането и възпитанието на децата още в най-ранна възраст.

Програмата на „Училище за родители” включва редица интересни теми, като "Детските рисунки – какво ни казват децата чрез тях?", "Децата имат нужда от общуване - кога и как - идеите на д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители”, "Агресията - техники за справяне с нея. Толерантност. Различните деца", "Опасностите в интернет, до какво води прекомерното гледане на телевизия, ползите от компютърните игри", "Преход от детската възраст към 1 клас", "Полово възпитание" и др.

Инициативата „Училище за родители” ще завърши с празник за деца и родители, който ще се проведе в края на април, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той благодари на екипа на местната комисия за инициативите и реализациите им както сред младежите, така и сред родителите. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 511Време за изпълнение: 0.1315 сек., 0.0997 от тях за заявки.