RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Инж. Делчо Николов и Никола Белишки подписаха анекс за удължаване до 2021 г. на дарителския договор между „Асарел-Медет“АД и Община Панагюрище

Панагюрище
Анекс към традиционния дарителски договор между „Асарел-Медет”АД и Община Панагюрище беше подписан на 21 февруари, като срокът му беше удължен до 2021 година, съобщиха от рудодобивната компания.
Подписи под споразумението от името на двете страни сложиха изпълнителният директор на лидера в българския рудодобив инж. Делчо Николов и кметът на общината Никола Белишки, който беше придружаван от заместник-кмета по хуманитарни дейности г-жа Галина Матанова. С удължаването срока на договора се гарантира устойчивостта на инициативите, които и занапред ще бъдат подкрепяни от „Асарел-Медет“АД.
Продължава подкрепата за местния спорт чрез подпомагане на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище със сумата от 75 хиляди лева за 2018 г. Рудодобивната компания продължава да бъде генерален спонсор и на станалото вече традиционно Световно първенство по фойерверки „Огън, цвят и фантазия“ за купата „Панагюрище“. С всяка година то набира все по-голяма популярност и привлича хиляди туристи от цялата страна, а за ежегодното му провеждане компанията предоставя близо 50 000 лева. През 2018 г. Световното първенство по фойерверки ще бъде на 25, 26 и 27 май, като по традиция от Община Панагюрище ще организират съпътстваща концертна програма.
Традиционно „Асарел-Медет“АД обезпечава необходимото финансиране и за гостуването на Панагюрското златно съкровище в залата трезор на Историческия музей. То ежегодно се завръща у дома, като през тази година жителите и гостите на града ще могат да му се любуват от 6 април до 6 юни 2018 година.
От 2012 година компанията ежегодно осигурява средства за стипендии на местните деца с изявени дарби по дарителската инициатива „Звезден клас“. За подкрепа на талантливите деца и младежи от общината и през 2018 г. се предоставят 11 000 лв. Обезпечена от дружеството е престижната Дриновска стипендия за обучение на изявен местен студент в чужбина, отново ще бъде предоставена награда за Националния фестивал за българска патриотична песен „Родолюбие“, както и коледни подаръци на децата от детските градини в общината. В дарителския договор са предвидени още средства за традиционните празници на всички села от община Панагюрище.
Същевременно, с подписания анекс към дарителския договор, „Асарел-Медет“АД дарява 520 хиляди лева за инфраструктурни проекти. Средствата бяха усвоени авансово през 2017 година за преодоляване на водната криза през есента. Компанията осигури тръби, крепежни елементи, фитинги и инертни материали за над 425 хиляди лева за спешния ремонт на водопровода, който захранва община Панагюрище с питейна вода от река Марица. Освен с материали, дружеството помогна със свои специалисти и нае за своя сметка фирми за извършването на строително-монтажните работи по време на ремонта, чиято стойност е за още над 95 хиляди лева.
„От името на всички жители на община Панагюрище благодаря на „Асарел-Медет“ за подкрепата. Винаги сте били зад нас в трудни моменти, доказали сме, че когато сме заедно сме по-силни“, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки.
„За нашата компания подкрепата за родния край е кауза и Ви уверявам, че и занапред ще продължим традицията и докато го има „Асарел-Медет“АД ще подкрепяме всички значими инициативи на Община Панагюрище“, заяви по повод подписването на дарителския анекс инж. Делчо Николов – председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет“АД.

Панагюрище
Панагюрище

Тази страница е видяна: 278

 Публикувано от: pamedia на сряда 21 февруари 2018 - 15:31:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Договор за дуално обучение подписа „Асарел-Медет”АД с Професионалната гимназия в Панагюрище
Никола Белишки от ГЕРБ печели в Панагюрище
Никола Белишки печели на първи тур в Панагюрище
Белишки подписа договор за 55 млн. за ВиК на община Панагюрще
Белишки подписа договор за изграждане на депо за отпадъците на Панагюрище и Стрелча
Никола Белишки се срещна с кмета на френската община Жиняк
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище
„Асарел-Медет“ подписа нов договор като генерален спонсор на ФК „Оборище“
Финансистът на „Асарел-Медет“ Никола Анев - с наградата „Планиране и бюджетиране“ в конкурса „Финансов директор на годината`2018“
Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5529 сек., 0.4695 от тях за заявки.