RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Като представител на Комитета на регионите кметът Н. Зайчев се срещна с учениците младши посланици на ЕП

Зайчев

Кметът на Пещера Николай Зайчев бе гост на младшите посланици на Европейския парламент от Профилираната гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик. В поредицата от инициативи „Коридор Европа“ Зайчев участва като представител на Комитета на регионите, в който е представител на България. Кметът подробно говори за ролята на ЕС и колко важно е членството на България в Съвета.


„Много публични обекти в повечето български общини са обновени с евросредства., включително и сградата на вашето училище е основно ремонтирана с пари от ЕС. Например, капиталовата програма на Община Пещера е 240 000 лв. за тази година, в същото време сме привлекли 12 милиона лева от Европейските фондове“, сподели Зайчев.

Кметът на Пещера представи Комитета на регионите, поясни коя държава колко представители има в най-големия орган на местната власт, сподели любопитни факти от работата в зала, дебатите по различните становища. С охота градоначалникът отговори на зададените въпроси, които освен дейността му като член на Комитета, засягаха и работата му в Общината, както и участието му в първия голям форум за туризма в рамките на българското председателство.

Профилираната гимназия „Иван С. Аксаков“ е едно 30-те нови училища от цялата страната, които участват в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година. Основната цел на програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включи активно в създаването на европейския дневен ред.


Зайчев


Тази страница е видяна: 532

 Публикувано от: pamedia на събота 24 февруари 2018 - 17:02:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Пещера Николай Зайчев е включен в състава на българсата делегация на Комитета на регионите на ЕС
Кметът на Пещера е в Брюксел за участие в заседание на Комитета на Регионите
Кметът на Пещера участва в 125-та пленарна сесия на Комитета на регионите
Председателят на Комисията по регионално развитие на ЕП ще е лектор на учениците младши посланици на ЕС от гимназия „Иван С. Асаков”
Учениците младши посланици на Европейския парламент - на посещение в РАИС по повод успешно реализирани европроекти
Кметът на Пещера Николай Зайчев участва в 127-ата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите
Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова и кметът на Пещера Николай Зайчев участваха в тържествата, посветени на Априлското въстание в Батак
„С тениска на бала“ СУ „Св.Климент Охридски“ - Пещера изпрати своите абитуриенти, кметът Н. Зайчев им пожела да се завърнат като специалисти
В Пещера кметът Николай Зайчев и народният представител Десислава Костадинова се поклониха пред паметника на капапитан Сафонов преди началото на тържествената част от програмата за Празника
Министър Терзиева: Като ходя по регионите, като едно време - попочистят малко, поизрежат храсти /видео/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5625 сек., 0.4815 от тях за заявки.