pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Корнелия Нинова нанесе по-тежка обида на Пазарджик и пазарджиклии и от природозащитниците
pamedia , събота 24 февруари 2018 - 22:02:31 // коментари: 0

  
Пазарджик
Лидерът на БСП Корнелия Нинова сътвори от парламентарната трибуна словосъчетанието "Гинка от Пазарджик", което бе подхванато от знайни и незнайни коментатори, анализатори и медийни самозванци.

Председателят на Столетницата, най-вероятно в емоционалното си заслепление от "вдигната топка", не разбра как се нареди, че дори и задмина т. нар. природозащитници, които развяваха плакати преди Нова година  с обидно съдържание, относно желанието да се предоставят по-добри условия в Пазарджик за отглеждане на нещастните лъвчета  Терез и Масуд. Може би от тях Корнелия набра скорост, за да бъде цитирана в обобщен вариант от редица медии и сайтове, сред които - clubz.bg,  banker.bg, fakti.bg,  offnews.bg, faktor.bg, така: "Нинова: "Не си даваме държавата на Гинка от Пазарджик". Не ви ли прилича на следното: "Не даваме лъвовете на прасетата"?,

Защото и в този случай подценяването, обидата, сарказмът не е в Гинка, а в Пазарджик. Априори невъзможно ли е някой от Пазарджик да купи ЧЕЗ, халите или велосипед? Нима заради това, че жената, не соцпредседателят,  е била омъжена в Пазарджик, всички от Пазарджик и самият Пазарджик трябва да носят отговорност. Нима всички софиянци и цяла София трябва да носят отговорност, че Корнелия Нинова е сред малкото, облажили се от приватизацията.

И независимо от това коя е Гинка, кой стои зад нея, има ли опит и мениджърски умения, все не без значение обстоятелства, лидерът на БСП направи огромен гаф спрямо пазарджиклии. И независимо как ще приключи и този скандал, а ако съдим по предходния - изходът изглежда предизвестен,   за пореден път ставаме свидетели на противопоставянето на столица и провинция, на разделението на обществото, с чисто политически цели.
С подобни изяви лица като Нинова се обричат да бъдат "персона нон грата" за града и района, чието значение омаловажават и подлагат на подигравка.
Пазарджик е град със столетна история и не може който и да е, пък било то и председателят на т. нар. Столетница, да се отнася  по начина, по който го направи в петък!
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 9373Време за изпълнение: 0.3634 сек., 0.2860 от тях за заявки.