pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
"Костал" ще строи в Пазарджик нов завод на 12,5 дка за 1100 работни места
pamedia , вторник 13 март 2018 - 13:37:52 // коментари: 0

  
Пазарджик
Борда на директорите  на немската автомобилостроителна компания "Костал" е взел решение в Пазарджик да се построи нова производствена мощност, разположена на 12500 кв. м., съобщи на днешната пресконференция кметът Тодор Попов.
Предвижда се да бъдат разкрити нови 1100 работни места. Проектирането и процедурите по издаване на необходимите разрешения са в ход и до края на април се очаква да започне строителството.

"Собствениците са оценили предимствата на Пазарджик и региона и ще инвестират отново. Ще трябва да се положат обаче усилия за намиране на работна ръка,  тъй като предишните места бяха доста трудничко запълнени. Но ако се окаже, че тук напълно са се изчерпали трудовите ресурси, инвеститорите ще си внесат отвън", коментира Тодоро Попов.

Заводът на "Костал" в Пазарджик беше открит миналата година на 1 август. "Нашата инвестиция възлиза на 32 млн. евро, създадохме 1300 работни места, като плановете ни са в близко бъдеще да създадем 1700 работни места",  каза при откриването на третия си завод в България изпълнителният директор на едноименния холдинг Андреас Костал.

„Костал България Аутомотив“ е дъщерно дружество на германската холдингова компания "Костал", която със своята над 100 годишна история се е наложила като лидер в разработването и производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 8321Време за изпълнение: 0.4282 сек., 0.3692 от тях за заявки.