pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тежка подземна инфраструктура бави началото на новото кръгово на "Стамболийски", строежът започва през април
pamedia , вторник 13 март 2018 - 16:36:46 // коментари: 0

 
Пазарджик

Стойноста на предвидените строителни дейности за изграгждане на кръгово кръстовище на улиците „Петър Бонев” и бул. „Ал. Стамболийски”  е около 100 000 лв, а  срокът за изпълнение - 45 дни. Това стана ясно на днешната редовна пресконференция на кмета Тодор Попов.

Започването на строителството  е определено за средата на месец април. Там има една тежка подземна инфраструктура, която трябва да обезпечим и това малко ни забавя. Но  ще дам "творчески" тласък на строителите, до началото на май да приключат, обеща Попов.

Тъй като ще се наложи преместването на 5-6 стълба от тролейбусната мрежа, в периода на строителството тролеите по линията ще бъдат заместени от автобуси.

 Кръстовището ще е с параметрите на съществуващите улици с диаметър на кръга 10,00 метра и две платна по 4,00 метра, с необходимите разделителни ивици по ул. „П. Бонев”. Изграждането ще включва освен изместване на съществуващата тролейбусна мрежа, направа на нова, а също така и ново улично осветление. Ще бъде запазена  и обновена съществуващата велосипедна алея.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1344Време за изпълнение: 0.2874 сек., 0.2380 от тях за заявки.