pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Преподавателят по история и блогър Илия Михайлов - с първа авторска книга
pamedia , петък 16 март 2018 - 11:04:28 // коментари: 0


Илия Михайлов

Община Пазарджик и Художествена галерия „Станислав Доспевски“ организират творческа среща с Илия Михайлов. В рамките на инициативата ще бъде представена първата авторска книга на преподавателя по история в СУ „Георги Брегов“ и известен пазарджишки блогър, чийто блог серадва на над 10 хиляди последователи.

Книгата със заглавие „Побързай“ ще бъде представена от писателя Георги Спасов. Тя включва 44 импресии, бележки и кратки разкази. Илюстрациите към изданието са на ученичката Катрин Малинова. Тя е ученичка в художествена паралелка в СУ „Георги Брегов“ и е сред талантите на Пазарджик – с десетки национални отличия от художествени форуми, проведени през последните години в цялата страна. Като съпътстваща проява младата художничка ще представи и своята първа самостоятелна изложба.

 Издаването на първата авторска книга на Илия Михайлов се реализира с финансовата подкрепа на община Пазарджик.

Илия Михайлов всъщност е пловдивчанин или поне там живее. Но връзката му с Пазарджик е много силна, а в основата ѝ явно стои връзката с училището и с учениците от СУ "Г. Брегов" и любовта към музиката, която в това училище е на пиедестал. С присъщото си чувство за хумор в анонса си за "Побързай" Илия Михайлов прави няколко признания пред читателите и сред тях е това за училището - носи го в сърцето си и го приема като лична кауза. За останалото от неговото верую ще очакваме премиерата и книгата, а засега оставаме с анонса от него на снимката. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 788Време за изпълнение: 0.3494 сек., 0.2756 от тях за заявки.