pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Маргарита Иванова и Спас Киричев показват керамична пана-картини и пластики в галерия "Недев" в Стара Загора
pamedia , събота 17 март 2018 - 17:11:17 // коментари: 0


Маргарита Иванова Спас Киричев

По покана на Светлозар Недев пазарджишките творци Маргарита Иванова и Спас Киричев подредиха свои произведения в съвместна изложба под надслов "Пролетен повей" в галерия "Недев" в Стара Загора. Творческият тандем показва най-новите си творби, създадени през последната година. Там могат да се видят 22 керамични пана-картини на Маргарита Иванова и 13  бронзови пластики на Спас Киричев. Двамата работят в различни области на изобразителното изкуство, като изследват разнообразните възможности на материалите, с които работят. Те търсят съвършенството, свободата и очарованието в своите творби.Маргарита Иванова и Спас Киричев, освен проведените съвместни изложби, са създали взаимно множество монументални обекти: скулптурна композиция «Константин Фотинов» в град Самоков, входна арка в град Пазарджик, фонтаните «Нимфи» в Панаира - град Пловдив и др.

Маргарита Иванова е завършила Националната художествена акдемия в град София, специалност приложно изкуство - керамика. Член на СБХ и председател на Представителство на СБХ - Пазарджик. Работещ художник с 11 монументали творби, участия в международни пленери и симпозиуми, общи и групови изложби. С над 20 самостоятелни изложби в страната и извън нея.  

Спас Киричев е завършил Националната художествена акдемия в град София, специалност скулптура. Член на СБХ. Автор на около 40 монументални творби. Активно участва в международни пленери и симпозиуми, общи и групови изложби. С над 15 самостоятелни изложби в страната и извън нея.

Спас Киричев

Маргарита ИвановаОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 928Време за изпълнение: 0.4573 сек., 0.3936 от тях за заявки.