pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ученици от Икономическата гимназия в Пазарджик се представиха достойно в национално състезание по митнически и данъчен контрол
pamedia , понеделник 19 март 2018 - 13:27:33 // коментари: 0


ПГИМ Пазарджик

Учениците от гимназията по икономика в Пазарджик за пореден път показаха  трайни знания и професионализъм в  Националното ученическо състезание в направление „митнически и данъчен контрол“, съобщиха от училището.  Домакин на състезанието беше националната търговска гимназия в Пловдив. В състезанието участваха 14 отбора.

12 "ж" и 12 "г" класове  демонстрираха умения в делова игра за проследяване на законосъобразното изпълнение в конкретни външнотърговски сделки. Абитуриентите показаха отлично познаване на съществуващото законодателство в тази сфера, като откриха нарочно допусната грешка в документи за внос и износ  на компютърни компоненти.

Състезанието се организира по инициатива на Стопанска академия „Д. Ценов", катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“, гр. Свищов.

Участниците от Пазарджик получиха сертификат, който им носи бонуси при кандидатстване в това висше учебно заведение. Четирима ученици получиха и индивидуални грамоти от ректора на академията, от декана на катедрата и от Националната организация на митническите агенти.

Ръководители на отбора са преподавателите по икономически дисциплини от ПГИМ Петя Щерева-Боянова и Марияна Куманова, които поздравиха своите възпитаници за високите им резултати.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2407Време за изпълнение: 0.3626 сек., 0.2882 от тях за заявки.