RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Настояваме кохезионната политика да е дългосрочна инвестиционна политика, заяви кметът на Пещера Николай Зайчев в Брюксел
   
Брюксел
Българската делегация в Европейския комитет на регионите се присъедини към Алианса за силна кохезионна политика. Алиансът настоява политиката на сближаване на ЕС трябва да продължи да представлява поне една трета от бюджета на ЕС след 2020 г. и да подкрепя всички европейски региони. Намаляването му рискува да задълбочи разделението в Европа и би подкопало бъдещето на Европейския съюз. Българските кметове, които са в Брюксел за редовната сесия на Комитета, се подписаха под декларация, че като Алианс ще работят заедно за постигане на силна политика за насърчаване на икономическото, социалното и териториалното сближаване в Европейския съюз след 2020 г.

„Обединихме се в подкрепа на 9 принципа и призоваваме представителите на всички институции на европейско, национално, регионално или местно ниво, гражданското общество и бизнеса да направят същото през следващите месеци. Ние настояваме кохезионната политика да е дългосрочна инвестиционна политика, тя е необходима повече от всякога като израз на европейската солидарност за преодоляване на икономическото, социалното и териториалното разделение. Не на последно място кохезионната политика трябва да бъде опростена и подобрена“, сподели кметът на Пещера Николай Зайчев, който е сред подписалите декларацията.

От стартирането си декларацията на Алианса е подписана от  отделни подписали страни, 100 региона, 70 градове и окръзи, 50 асоциации на регионални и местни власти, 40 членове на Европейския парламент и 30 секторни асоциации на ЕС.
След като положиха подписите си под декларацията, българските делегати бяха домакини на колегите си от Комитета. На официално събитие беше представено българското председателство на ЕС. Тъй като една от теми на председателството е Западните Балкани, по запитване на Българското Председателството за този регион на полуострова и политиката на сближаване по време на сесията бяха разгледани две становища на тема „Разширяване: включване на местните и регионалните власти от Западните Балкани в инициативите на ЕС за макрорегионално, трансгранично и транснационално сътрудничество“ и „Цената и рискът от липсата на сближаване: стратегическата стойност на политиката на сближаване за изпълнението на целите на Договора и справянето с новите предизвикателства пред европейските региони“.
След края на официалната част, всеки от кметовете представи характерни за своя регион храни и напитки. С подкрепата на „ВП Брандс интернешънъл“, кметът на Община Пещера представи някои от прекрасните вина на пещерския винпром. Божествената напитка получи висока оценка за качество и вкус.

БрюкселТази страница е видяна: 315

 Публикувано от: pamedia на петък 23 март 2018 - 17:23:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Николай Зайчев бе представителят на НСОРБ на Втората международна конференция „Предизвикателства на кохезионната политика на ЕС 2014 – 2020”
Кметът на Пещера Николай Зайчев за отиващата си 2016 година
Кметът на Пещера Николай Зайчев ще иска от ръководството на БДЖ коригиране на влаковото разписание
Кметът на Пещера Николай Зайчев е включен в състава на българсата делегация на Комитета на регионите на ЕС
Кметът на Пещера Николай Зайчев направи дарение - храни, за над 500 човека в неравностойно положение
Кметът на Пещера Николай Зайчев участва в 127-ата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите
Кметът на Пещера Николай Зайчев:Трети март е клетва за вярност пред идеалите на Ботев и Левски
Кметът на Община Пещера Николай Зайчев подписа днес два меморандума за сътрудничество с фондация „Тръст за социална алтернатива“
Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова и кметът на Пещера Николай Зайчев участваха в тържествата, посветени на Априлското въстание в Батак
Кметът на Пещера Николай Зайчев връчи грамоти на участниците в Празника, който се проведе на крепостта "Перистера"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8324 сек., 0.7458 от тях за заявки.