pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тодор Попов: Нашият град се развива успешно не само във физическата среда, а като цяло
pamedia , сряда 28 март 2018 - 14:56:21 // коментари: 0

   
Пазарджик
След като направи уговорката, че първите копки  вече не са това, което бяха - чупене на бутилки със шампанско и копаене с копачи, кметът на Пазарджик заяви, че ще връчи строителните разрешителни на изпълнителя на проекта за реновиране на кварталите Марица-Болницата. Обръщайки се към присътващите граждани, представители на строителната фирма, администрацията и журналистите, Тодор Попов каза:

"С този проект продължаваме  нашата устойчива и успешна политика по благоустрояване на всички пространства в нашия град. Сега нашата ангажираност ще бъде в този район, който започваме, като последователно ще вървим към кръговото на Марица. През следващите години на вниманието ни ще е и районът на "Стефан Караджа", тъй като и той има нужда от подобряване на физическата среда.

Този проект е на стойност 7 млн. и 500 хил. лева, като  ще бъде подменена цялата вертикална планировка и прилежащата инфраструктура, както досега. Ще бъдат изградени: ново осветление, нови настилки, нови междублокови пространства, нови, детски площадки, нови зони  за спорт. Така че със сигурност жителите и на тези квартали на нашия град ще бъдат доволни. Като предварително, разбира  се, ги моля за търпение, защото, когато ремонтираме, има и някои неудобства. Ще се работи поетапно, тъй като не може да разкопаем целия квартал и да го блокираме за една година.

Тук е мястото да припомня, че човек свиква с хубавите неща и често забравя, а този проект е част от усилията ни да реновираме нашия град, затова в последните 7-8 години Общината е инвестирала над 85 млн. лева в градска среда - имам предвид зелени площи , междублокови пространства, като над 55 млн.  са в града, а 24-25 млн. лева в селата.
Това е в резултат на нашите усилия  и загриженост да имаме самочувствието, че живеем в един наистина европейски град.

Считам, че този проект е повод да посрещнем великденските празници със задоволство, защото нашият град си се развива успешно и не само във физическата среда, а като цяло. А пък след Великден ще имаме други поводи за радост и городост.

В днешния ден   за мен е изключителна чест да връча тези удостоверения на строителя и да му пожелая да работи все така отговорно. Той е познат на Пазарджик, местен е. А нали имахме претенции, че местни хора не работели? Да, той е местен, има капацитета и възможностите, работил е и друг път. Спечелил е едно състезание, в което е дал най-добрата оферта, най-добрите цени, най-добрите срокове. Така че, очdкавм да се справи също толкова успешно, както и при реализацията на предишни проекти в нашия любим град.

На надздора - да внимава и следи! А ние ще помогаме логистично и с каквото можем за реализацията на този голям, мащабен и сложен проект. Убеден съм, че ще се справим успешно, както и досега."

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2353Време за изпълнение: 0.5172 сек., 0.4389 от тях за заявки.