RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Доброволците от Детските полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик посетиха институции и забележителности в столицата
  
София
104- ма доброволци от петте Детски полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик посетиха Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „ Зоополиция и кинология“ при ГДНП, конна база при СДВР.

В Академия на МВР учениците разгледаха историческия музей и  изложбата , в които са изложени  полицейски униформи на различни държави, полицейско оборудване от миналото до днес, знамето на българската полиция. Доброволците бяха посрещнати и от преподавателите по криминалистика и стрелкова подготовка в учебните кабинети, където се обучават курсантите и бяха запознати с дисциплините  изучавани от тях.

Малко по-късно в Главна дирекция „Национална полиция“ доброволците от ДПУ бяха посрещнати и приветствани от старши комисар Благородна Макева, заместник директор на ГДНП. Старши комисар Макева направи бързо „препитване“ на тийнейджърите с въпроси по оказване на долекарска помощ, безопасност на движението, видовете помощни средства използвани от полицията.

Пред сградата на ГДНП  учениците бяха приятно изненадани и много впечатлени от представената демонстрация по обезвреждане , обискиране и задържане на извършител на престъпление, която бе организирана от сектор „Реагиране и проникване“. В отдел „Пътна полиция“ децата посетиха залата за видеоконтрол и залата, в която се обработват електронните фишове на чуждестранните водачи  на МПС, извършили нарушения в България. С радост изпробваха  светлинните и звуковите сигнали на служебните автомобили на пътните полицаи.

Водачите на служебни кучета в сектор „Зоополиция и кинология“ също зарадваха учениците с подготвените демонстрации със служебните кучета. Най- голяма емоция у децата предизвикаха двете малки двумесечни  кученца, които са най- новите попълнения в сектора. Тук основната дейност е развъждане и качествена дресировка на служебни кучета за цялата страна.

За финал на пълния с положителни емоции ден в конната база при Столичната дирекция на вътрешните работи децата разгледаха и се сприятелиха със служебните коне. Тези грациозни и внушителни служебни животни са използват предимно за охрана на масови мероприятия на територията на столицата и са незаменими помощници на полицаите.

Екскурзията бе организирана и реализирана, като част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“, в която към ОДМВР- Пазарджик са включени пет училища от областта: НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище и ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ гр. Пещера. Посещението бе осъществено със специалното съдействие на Община Пазарджик, Община Септември, Община Велинград  и „Транс сервиз“ гр. Пещера.


София
Тази страница е видяна: 502

 Публикувано от: pamedia на понеделник 02 април 2018 - 17:44:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Доброволците от детските полицейски управления се готвят за първото областно състезание
Детските полицейски управления в Пазарджик, Велинград, Септември, Пещера и Панагюрище ще продължат дейността си и догодина
Децата от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера и Септември се запознаха с принципите и работата на телефон 112
Областното състезание на Детските полицейски управления излъчи победител
Детските полицейски управления завършиха учебната година с лагер на Юндола
Деца от детските полицейски управления участват в истински акции на пътя
Детските полицейски управления от областта участват в Националния преглед по полицейска лична защита и карате
Акция с участието на жандармерия и подкрепа от съседните полицейски управления е проведена на територията на РУ Пазарджик , днес - във Велинград
Деца от Велинград и Пещера гостуваха на местните полицейски управления
Нашите полицаи обменят опит с колегите си от местните полицейски управления в Европа

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7719 сек., 0.6907 от тях за заявки.