pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Десетокласници от Математическата гимназия имаха първа среща с магистратите от Административен съд - Пазарджик
pamedia , сряда 11 април 2018 - 10:10:39 // коментари: 0

  
Пазарджик
В Административен съд – Пазарджик успешно стартира образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. За трета поредна година съдът участва в тази съвместна инициатива между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката, чиято цел е повишаване на правната култура на учениците и формирането им като отговорни и активни граждани.
Партньор на Административен съд – Пазарджик в образователната програма за учебната 2017/2018 г. е Профилираната математическа гимназия „Константин Величков“ - гр. Пазарджик.
Първата от петте планирани срещи  на учениците със съдиите–лектори  се проведе на 10.04.2018 г.  в зала № 1 на съда. Темата „Съдебната система в Република България. Структура на съдебната власт. Функции на съдебната власт. Разделение на властите според Конституцията на Република България. Върховният административен съд и административните съдилища като част от съдебната система в България“ бе представена от председателя на съда – Мариана Шотева и съдия Георги Петров. Лекторите успяха да провокират интереса на учениците, които взеха активно участие в срещата.  
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 5243Време за изпълнение: 0.3588 сек., 0.2854 от тях за заявки.