pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тодор Попов към учениците на СУ "Д-р Петър Берон": Образовайте се, спортувайте и обичайте града си!
pamedia , сряда 25 април 2018 - 16:15:22 // коментари: 0

 
Пазарджик
Включването ни в проект "Обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в град Пазарджик" не само обнови и естетизира сградата, но изцяло промени облика на училището ни. Модернизирането на учебната среда, вдъхновява и  стимулира ученици и учители. Тя възпитава и създава респект към институцията "Училище". Това каза в приветствието си директорът на СУ "Д-р Петър Берон" Станка Пашова на церемонията за приключването на ремонта му. Тя благодари на кмета Тодор Попов и изпълнителите и  пое ангажимента ежедневно да се грижат и опазват  училището, както и да възпитават в него отговорни и знаещи граждани.

Училището е едно от четирите и общежитието на Спортното, които са включени по проекта, изпълняван от "Инерком" на обща стойност за около 4 млн. лева. Реновирането на  СУ „Д-р Петър Берон” възлиза на  905 302,79 лв. с ДДС.
В него се обучават над 500 ученици, като през годините бройката се запазва, нещо, което кметът Тодор Попов отчете като  успех, качество и атестат в конкурентната образователна среда и при постоянно намаляващия брой деца в Пазарджик и страната. Той заяви , че на училището ще бъде предоставен физкултурният салон на бившия Педагогически колеж, след пиключване на процедурата по прехвърляне на собствеността му от държавна в общинска и се ангажира с ремонта на спортната площадка, която бе една от първите в града с изкуствена тревна настилка, но в момента се  нуждае от подмяна.

"Аз и моят екип имаме един принцип - да говорим с делата си. Искам да благодаря на всички за усилията, които полагате, особено на учениците: млади хора, момчета и момичета , образовайте се, защото това е единственият начин да бъдете успешни хора в живота, спортувайте, защото физическата култура скъщо е важна и... обичайте града си,  защото  е най-важно" . Това пожела кметът Тодор Попов  на децата, изпълнили училищния двор. 

Тържествената церемония зъврши с програма, изнесена от възпитаници на СУ „Д-р Петър Берон”.
Пазарджик
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2161Време за изпълнение: 0.2891 сек., 0.2437 от тях за заявки.