RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
ОУ" Ст. Захариев" е клас на месец април
  
Пазарджик
Трети клас от ОУ „Стефан Захариев” с класен ръководител Десислава Колибанекова е победителят за април в конкурса „Клас на месеца” под мотото „Бъди отговорен – бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.
Наградата – плакет „Клас на месеца” и грамота им беше връчена от Гергана Табакова, директор на дирекция „Образование и култура” и зам.-председател на МКБППМН.
За първи път носител на приза е клас, в който децата са изцяло от ромския етнос. Третокласниците привлякоха вниманието на журито, съставено от членове на МКБППМН, със своята дисциплина, сплотеност и толерантност.
„Макар някои хора да са предубедени към етноса им, факт е, че моите ученици са състрадателни и загрижени към околните. Винаги са готови да си услужат, без да търсят възвращаемост. Отчитат напредъка на другарчето си и по свой начин го толерират, като бурно го аплодират. Грижат се един за друг”, подчертава класната ръководителка Десислава Колибанекова.
Преподавателката е удовлетворена, че възпитаниците й редовно посещават учебните занятия. Постигнали са изключителен напредък в опазването на материалната база. Имат жажда за успех, напредък и признание. Учат се да носят отговорност за направените избори и последствията, до които водят те.
„На фона на ежедневието, което имат, ценностната им система и приоритетите им, смело мога да кажа, че съм горда. Те са също толкова чувствителни, колкото и всеки друг и имат нужда от подкрепа, колкото и другите деца, казва г-жа Колибанекова.
Що се отнася до постиженията им , мога да твърдя, че здраво се потрудиха. Напредъкът за деца билингви е равностоен на много покорени върхове. А факторът, с който се гордея е дисциплината. Тя е първопричина за всичките ни успехи до момента”.
Класовете, номинирани в конкурса „Клас на месеца”,  получават грамота за участие. Голямата награда в конкурса – еднодневна екскурзия в страната и призът „Клас на годината”, ще бъдат присъдени в края на учебната година.


Пазарджик

Тази страница е видяна: 5677

 Публикувано от: pamedia на петък 27 април 2018 - 17:34:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Иновативен клас от ОУ „Христо Ботев” е „Клас на месец март”
Трети „а” от ОУ „Св. Кл. Охридски” е Клас на месец януари
„Клас на месец март” е I „б” от НУ „Васил Друмев”
Класът на Елена Бишурова от НУ „Отец Паисий” е „Клас на годината” за месец май
IV "в" клас от НУ "В. Левски" е клас на месец декември
Второкласници от ОУ „Христо Ботев” са „Клас на месец декември” благодарение на иновацията „Да почувстваме математиката”
В програмата на библиотека „Никола Фурнаджиев“ април е месец на детската книга
„Клас на месеца” са Vв от ОУ "Свети Климент Охридски" и IXв от ПГМЕТ, ще има и „Клас на годината”
На 6 април Общината ще отбележи осми април – Международния ден на ромите с концерт
Регистрациите на отбори от Пазарджик за Каменица Фен Купа 2016 са до 10 април, квалификациите ще се играят на 16 и 17 априлТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4994 сек., 0.4108 от тях за заявки.