RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
ПМГ „К. Величков” спечели иновативен проект по програма „Еразъм+“, включващ електронно обучение

МГ Пазарджик

Математическата гимназия „Константин Величков“ - Пазарджик, спечели проект по програма „Еразъм+“, Ключова дейстност 1, Сектор „Училищно образование“. Проектът, озаглавен „Обърната класна стая“, цели промяна на традиционната лекционна форма на преподаване с обучение, което поставя в центъра потребностите и нуждите на ученика. Този тип обучение дава  възможност на всички ученици да усвоят новите знания със свое темпо, в спокойна обстановка вкъщи, а в училище да упражняват наученото под ръководството на своите учители, съобщи д-р Анна Рабаджийска, преподавател в гимназията.


В ПМГ „К. Величков“ вече е въведен този начин на обучение в часовете по английски език, където учениците получават задания в образователна платформа, имат възможност да проверят отговорите си в електронните си учебници, а в час извършват  практически дейности, чрез които прилагат наученото вкъщи. Този нов начин на взаимодействие с учебно съдържание, съобразено със собствения стил на учене, ангажира учениците и дава възможност в часовете да се работи по групи и да се създават различни видове игри за затвърждаване на наученето. Така, използвайки възможностите на съвременните технологии, се засилва положителната мотивация за усвояване на учебния материал и се повишават творческата активност на учениците.

Проектът ще даде възможност на шестима учители да посетят структурирани курсове в гр. Дъблин и гр. Манчестър. Най-силно е представена колегията по чужди езици - Мирослава Такева, Димитрийка Боева, Елица Бекярова и Елена Ненкова ще усъвършенстват преподавателските си подходи в смесеното обучение, а д-р Ана Рабаджиийска, старши учител по история и цивилизация и Валентина Малинова, старши учител по информатика и ИКТ ще се запознаят по-подробно с метода на обърната класна стая и ще подобрят своите езикови умения това лято.

Реализирането на проекта е поредната стъпка на ПМГ „Константин Величков“ за  осигуряване на висококвалифицирана, модерна и конкурентоспособна подготовка на учениците.


Тази страница е видяна: 9275

 Публикувано от: pamedia на понеделник 30 април 2018 - 17:54:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РАИС ще реализира проект по програма Конкурентоспособност за иновативен модел
Гимназията по икономика в Пазарджик с нов проект по програма „Еразъм +“
Учители и ученици от 5 държави се срещнаха в гр. Кавадарци по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +
Предстои обучение за електронно управление на проекти
Доброволци по програма „Еразъм” в Център „Човеколюбие”
ПГСА изпълнява проект по „Еразъм +“ за модел на нискоенергийна сграда
Пещера е домакин на първата транснационална среща по проект „Две минути и половина до полунощ – Иновативен образователен подход за справяне с проблемите на изменението на климата в основно училище“
В 22.00 ч. започва новогодишната програма на пл.“Константин Величков”
За 6 месеца ще бъдат назначени 132-ма по Регионалната програма за заетост и обучение
Община Стрелча спечели проект за насърчаване на туризмаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3975 сек., 0.3163 от тях за заявки.