pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Николай Зайчев на Празника на Пещера: Не си спестявайте критиките, но споделяйте и идеите си за града!
pamedia , неделя 06 май 2018 - 15:33:16 // коментари: 0


Пещера

За 24-ти път Пещера празнува своя празник на Гергьовден. По традиция честванията започнаха вечерта на 5 май. В тържествената заря проверка участва 61 Стрямска механизирана бригада под командването на бригаден генерал Пламен Йорданов, а строя прие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
В приветствието си към жителите и гостите на Пещера кметът Николай Зайчев заяви:
Пещера

„За мен като кмет на община Пещера е висока отговорност и голяма чест да съм в услуга на града и на всеки един от вас. Моят труд и този на служителите на общината е възможен само благодарение на Вашата подкрепа и препоръки. Участвайте в управлението! Търсете отговорност! Бъдете настоятелни, бъдете претенциозни! Бъдете добронамерени, изпълнени с човешка обич, почтеност и топлина! Не ни спестявайте критики, но споделяйте с нас и добрите си идеи за града! Това е нашият град, който искаме заедно да управляваме като добри стопани!“.

След него от трибуната говори Цвета Караянчева, която каза, че сме длъжни да продължим каузата на предците ни – да работим за съхраняване духа на съгласието и всички заедно да отстояваме принципите на българската държавност.

„Пещера e град с хилядолетна история и култура, осеян с църкви и светилища, с крепости, чешми и мостове, възпят в легенди и предания. Тук минало и настояще са вплетени в пъстра броеница – здрава и жилава като изконните народни традиции.“, каза още председателят на Народното събрание пред многохилядната публика.

Гости на официалното честване бяха народните представители Десислава Костадинова, Александър Сиди, Йордан Младенов, Надя Клисурска, областният управител Стефан Мирев, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, архиерейският наместник - свещеноиконом Любомир Траянов, бригаден генерал Пламен Йорданов, председателят на ОбС Пещера д-р Цветанка Лепарова.

Много настроение, както подобава на празник, създадоха талантливите изпълнители от трио Тринити, дуо WEIL и 4 MAGIC.

На самия Гергьовден, денят започна с празнична Гергьовска света литургия в хр.“Св.Георги“ и продължи с концерт на ансамбъл „Славейче“ и  Виевската фолк група.

Пещера


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 16042Време за изпълнение: 0.4480 сек., 0.3732 от тях за заявки.