pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Номинират бивш околийски и окръжен секретар на БКП за почетен гражданин
pamedia , сряда 09 май 2018 - 17:51:49 // коментари: 0


Пазарджик
Близо 30 години след падането на комунизма Инициативен комитет, председателстван от Борис Димитров, се е заел да представи Спас Господов за удостояване със званието "Печетен гражданин" на Пазарджик по случай неговата 100-годишнина. Член на БОНС, с 15-годишна присъда от 1943 година за подривна дейност, а от 1947 година - последователно първи секретар на околийските комитети на БКП в Пазарджик, Пещера, Асеновград. През 1957-58 г. е първи секретар на на Окръжния комитет в Пловдив, а от 1959 г. до 1969 г. е  първи секретар на на Окръжния комитет в Пазарджик.
Бил е народен представител и посланик в Румъния и Ирак.
Инициативния комитет  мотивира номинацията си още с многобройните заслуги на Господов за Пазарджик и района, включително и за сградите на театъра, хотел "Тракия", Профсъюзния дом, Пощата, Младежкия дом, Музея , Държавния архив и бившия партиен дом, а сега сграда на общинската администрация, "изградени с неговото лично участие".

Другите номинации са на поетесата Мария Генова, на фотографа художник Петра Атанасова, на  създателя и ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Димитър Димитров и на още един ректор - на  Медицинския университет в София - акад. Васил Овчаров.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2754Време за изпълнение: 0.4954 сек., 0.4211 от тях за заявки.