pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тодор Попов: Имаме база, с която можем да се гордеем
pamedia , четвъртък 10 май 2018 - 16:15:00 // коментари: 0

  

Пазарджик
Кметът Тодор Попов и президентът на БФС Борислав Михайлов прерязаха лентата на ново футболно игрище с изкуствена настилка в Пазарджик. С неговото изграждане  е изцяло завършен комплексът от спортни съоръжения на парк „Стадиона”.
 Сред официалните гости бяха още президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, председателят на Областния съвет на БФС Спас Иванов, целият управителен съвет на ФК "Хебър1918" с неговия председател  Найден Шопов, Ренета Камберова, която отговаря за спорта в общината, а също така и  героят на вчерашния финал за Купата на България между "Славия" и "Левски" -вратарят Георги Петков.

Приветствие към гостите и присъстващите  отправи само кметът на Пазарджик, в което каза:


"Скъпи приятели, днешният ден е поредният хубав ден за нашия град.Основание за това е, че днес ще открием тази наистина страхотна база  на нашата детско-юношеска школа и, разбира се, на представителния ни отбор.
Започвам веднага с благодарностите. На първо място да благодаря на целия управителен съвет на клуба за професионалната работа - за една година нашият отбор доби облик и което е по-важно - играе добре. Създаде се колектив. Въпреки че в началото бях леко скептичен, искам да поздравя всички момчета , цялото ръководство на отбора, треньора и УС за това, че наистина станаха екип. Отбор трудно се създава, затова оценката ми е висока. Искам да ги уверя, че нашата подкрепа ще продължи, тъй като потенциалът на нашия град е много по-голям, отколкото в момента.

Да благодаря на всички треньори от Детско-юношеската школа, на всички млади господа, които се довериха на техните родители, избрали  децата им да тренират в детско-юношеската школа. Считам, че с откриването на тази  база,  освен добри материални условия, ще им създадем и необходимото самочувствие, което те трябва да имат, за станат добри и успешни футболисти.

Изпитаната рецепта, която всички казват, но малко в България следват, е че първо трябва да бъдат оправени базите, да се намерят подходящите хора, на които да възложиш грамотното  във футболно отношение обучение на децата и да намериш правилното ръководство, което да координира всички тези процеси. Тази рецепта в Пазарджик сме си я написали добре. Затова имаме основание да се гордеем. А пък и децата на Пазарджик го заслужават.

Моите благодарности и към фирмата изпълнител, и към всички общински служители, които  бяха съпричастни с реализацията на този проект.

Имаме база, с която в днешния ден можем да се гордеем!

И накрая, но не на последно място, искам да благодаря за отношението на уважение, което демонстрираха от ръководството на БФС  в лицето на неговия президент г-н Михайлов, в  лицето на президента на аматьорската лига  г-н Румен Вълков и на всички  присъстващи на откриването на тази база. Това значи много и за мен, и за нас, като пазарджиклии.

Разбира се, държа да отбележа  и присъствието на Гошо Петков, който си е наше момче. Огорчи вчера привържениците на "Левски", но още веднъж доказа - когато имаш лидер в един отбор, как лидерът може да ти реши  важна среща. Той е нагледния пример как трябва да възпитаваме нашите деца какви  футболисти трябва да бъдат. Жоро, благодаря ти за твоето присъствие в днешния ден .

И специално благодаря на  президента на футболния съюз, за това, че по този начин показа своето отношение на уважение към Пазарджик и е тук, сред нас, за да може заедно да открием това спортнто съоръжение. Искам да го уверя, че ние сме негови коректни, и лоялни партньори и ще продължим да бъдем такива, защото на първо място, във всички едни отношения, стоят човешките отношения на уважение, на които аз лично много държа."

ПазарджикПазарджик
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2707Време за изпълнение: 0.3869 сек., 0.3108 от тях за заявки.