RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пазарджишка област водоемите са в добро техническо състояние
 
Пазарджик
От началото на 2017 г. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е извършила 92 проверки на язовири на територията на област Пазарджик, съвместно с Комисията за обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени. Това стана ясно на днешната среща между председателя на агенцията Петър Горновски и областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. На нея присъстваха и главният директор на главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Мима Чалева и началникът на регионален отдел „Южна Централна България“ на дирекцията ген. Йордан Кюмюрджиев.
Общият брой на водоемите в областта е 97, като към този момент резултатите от проверките показват, че водоемите са в добро техническо състояние, стана ясно по време на срещата. Направените предписания са 82, голям брой, от които са по техническата документация на водните обекти. Язовирите имат достатъчно свободен обем, който да поеме и водите от предстоящите пролетни дъждове и топене на снегове от високите планински части. Като акцент към областната управа бе поставен и проблемът с язовирите с неизяснена собственост, както и тези с повече от една техническа неизправност, за които трябва да бъдат взети необходимите мерки.
В хода на срещата бяха обсъдени и предстоящите промени в Закона за водите, които са внесени в Народното събрание. Стефан Мирев информира, че ще бъде инициирана среща с всички кметове от област Пазарджик за проблемите с язовирите. На нея ще бъдат обсъдени стопанисването на общинските водоеми, както и възможността за прехвърлянето им към новото предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, което предстои да бъде създадено.
Тази страница е видяна: 10791

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 10 май 2018 - 17:07:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Плувните басейни в Пазарджишка област са в добро състояние
Речните корита са затлачени от растителност, защитната стена на Марица не е в добро техническо състояние
В добро състояние са 52 вековни дървета в област Пазарджик, констатираха екоесперти
Бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик с тегло 670 грама, след 6 месеца е в много добро здравословно състояние и с перфектни мерки, показа контролният преглед
Без ток са 7 населени места в Пазарджишка област
ГЕРБ печели в Пазарджишка област с 34,44%
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
26,25% избирателна активност кам 13:00 часа в Пазарджишка област
Бюлетините за балотажа в Пазарджишка област са около 160 000
Имигрантите в Пазарджишка област са 45. Най-много са от ТурцияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5390 сек., 0.4727 от тях за заявки.