pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Телефонните измамници са се активизирали по познатата схема с мнимия полицай
pamedia , вторник 15 май 2018 - 15:08:49 // коментари: 0
Криминалистите от Управлението в Пазарджик алармират за тревожна тенденция за зачестяване на опитите за телефонни измами на възрастни хора. Обект на измамниците от няколко дни са областния град и близките населени места. Само през днешния ден са регистрирани 8 подобни опита, като се използва позната вече схема – по телефона позвънява непознат, който съобщава на потенциалната си жертва, че е полицай. Нищо неподозиращият човек е информиран, че е обект на внимание от
страна на телефонните измамници, измамниците наблюдавали дома му и телефонните обаждания. Мнимият полицай обаче уверява, че полицията прави всичко необходимо, като е необходимо пенсионерите да дадат всичките си спестявания, за да примамят „лошите” и те да бъдат заловени. За целта на адреса на жертвата щял да дойде цивилен криминалист, който да вземе парите, а след като бъдат задържани извършителите сумата щяла да бъде възстановена обратно. Ако и за миг бъдещата жертва се усъмни в истинността на разказа, била заплашвана с брутална саморазправа, дори и с убийство.
Апелираме към възрастните хора да не се доваряват на никого, да не дават парични суми и ценности на непознати, независимо за кого се представят. При нужда да се обадят на свои близки и роднини, както и на телефона за спешни повиквания-112, съобщиха от Полицията. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 14804Време за изпълнение: 0.5228 сек., 0.4468 от тях за заявки.