RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Паякът в празничния ден е вдигал само нарушители, обясниха от Община Пазарджик
Паяк

Във връзка с възникнали питания,  отнасящи се за паркирането на МПС в град Пазарджик в празничния 21.05.2018 г. от Община Пазарджик съобщават:

         С Решение № 74/26.04.2018г. Общински съвет – Пазарджик е обявил еднократно 21.05.2018г. за празничен и неприсъствен ден на територията на Община Пазарджик, с изключение на учебните заведения, провеждащи държавни зрелостни изпити.

         Това Решение логично се отнася за службите за контрол, изпълняващи дейността по организацията и безопасността на движението в гр. Пазарджик. В тази връзка и съгласно подписания Договор, „Контур 7“ ЕООД не е извършвала дейност по контрол на местата за кратковременно платено паркиране „синя зона“.
         Отделно от това, няма никакви нормативни пречки за осъществяване на принудителни административни мерки – принудително преместване на МПС чрез специализиран автомобил „паяк“. Напротив, осъществяването на такава дейност е било необходимо в този ден, предвид установените нарушения.
         Нека подчертаем, че правилата за движение и паркиране на ППС следва да бъдат спазвани от собствениците и водачите, както в делничните, така и в почивните и празничните дни. Това, освен компетентния орган – „Пътна полиция“, важи и се отнася и за службите за контрол на Община Пазарджик.
         На 21.05.2018г. специализираният автомобил тип „паяк“ е извършил 12 бр. процедури за принудително преместване на МПС, а 2 бр. МПС са освободени „на място“.
         Към нарушенията следва да отнесем и случаят с л. а. „Мазда“ Рег.№ РА 5069 КА, проверен и санкциониран, по сигнал, за неправилно паркиране на ул. „Хаджи Димитър“. При проверката е установено, че провереният автомобил е паркирал на място, определено за паркиране на хора с трайни увреждания, което е нарушение на чл. 12, т. 13, б. и от Наредбата за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пазарджик.
         Използвайки конкретния случай си позволяваме да напомним текста на чл. 28, ал. 1 от цитираната наредба: „Наказва се с глоба от 10 до 500 лв. лице, което, без да има това право, паркира на място, определено за превозно средство, обслужващо хора с трайни увреждания, или за превозно средство, приспособено и управлявано от хора с трайни увреждания“.Тази страница е видяна: 8820

 Публикувано от: pamedia на вторник 22 май 2018 - 16:34:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дронове над празничния Пазарджик /видео/
В Община Пазарджик е обявено частично бедствено положение - само за устието на Тополница при вливането ѝ в Марица
В празничния 1 ноември библиотеката в Пазарджик ще работи до обед
Програма на празничния новогодишен концерт на площада в Пазарджик
Засилени мерки за сигурност на Острова в празничния за Пазарджик ден /снимки/
По един козунак за всеки пенсионер в Пазарджик - за празничния 1 октомври
Общинският съветник Благо Солов пита директора на ОДМВР защо „паякът“ в Пазарджик не спазва Закона за движение по пътищата
"Паякът" се върна по улиците на Пазарджик
Паякът е в миналото вече
Днешните проверки за тютюнопушене минаха без нарушителиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5193 сек., 0.4413 от тях за заявки.