pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Водата на един от изворите във Велинград не отговоря на нормите, в областта не са регистрирани чревни инфекциозни заболявания
pamedia , понеделник 04 юни 2018 - 14:02:14 // коментари: 0

 
Пазарджик
От изследваните проби вода от четири минерални водоизточници за периода 16.05–31.05.2018г., един не  отговаря по микробиологични показатели на изискванията на Наредба №14 на МЗ за курортните ресурси, курортните местности и курортите. Това става ясно от Актуалната информация за качеството на питейната вода, предоставена от РЗИ-Пазарджик.
 По случая е  издадено предписание на Община Велинград от здравната инспекция за почистване  и дезинфекция на водовземните съоръжения и представяне на контролна проба, с цел постигане изискванията на Наредба № 14/1987г.

За периода са извършени изследвания в 13 населени места на региона. Във връзка с издадено предписание на водоснабдително дружество „ВКТВ” ЕООД, гр. Велинград за нестандартната проба на с.Абланица по микробиологични показатели е представена контролна проба, от която става ясно, че резултатите от микробиологичня контрол вече съответстват на изискванията на Наредбата за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В Пазарджишка област към днешна дата няма обявени населени места с въведено режимно водоподаване. Не са  регистрирани  и случаи на чревни инфекциозни заболявания с доказана причинна връзка между инфекциозните заболявания и влошените качества на питейната вода.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3312Време за изпълнение: 0.5465 сек., 0.4670 от тях за заявки.