pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Проверките за обезопасителните колани в превозните средства ще станат постоянни
pamedia , сряда 13 юни 2018 - 14:34:56 // коментари: 0

Колан в колата

През цялата година ще се извършват проверки за използването на обезопасителни колани в превозните средства. Решението е резултат от извършените през април и май проверки по искане на Върховна административна прокуратура, която  се самосезира след случая с преобърнал се автобус и много пострадали пътници.


С оглед спазване на законността и в защита на държавния и обществен интерес, ВАП отправи предложение до директора на Главна дирекция ,,Национална полиция“ за реализиране на проверки на територията на страната за изпълнение на правилата за движение по пътищата.

В резултат на разпреденото от ВАП на територията на страната е извършена проверка от органите на МВР. За четири седмици  в периода 23 април – 20 май са установени 789 нарушения. От директора на Главна дирекция „Национална полиция“ е поет ангажимент проверките да се извършват периодично през цялата година.

Вчера е проведена полицейска операция на територията, обслужвана от полицейското управление във Велинград. Патрулите са обхванали периметъра на общините Велинград и Ракитово, като особено внимание е обърнато на малките населени места, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик. В рамките на около 12 часа са извършени проверки на общо 823 лица и 642 автомобила. Съставени са 76 акта за установени нарушения по различни закони и наредби, както и 49 фиша за нарушения на водачи по Закона за движение по пътищата. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1086Време за изпълнение: 0.3691 сек., 0.2922 от тях за заявки.