RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученик и учител от ПМГ „Константин Величков“ участваха в иновационен лагер по програма "Практични финанси" и проектираха финансовото бъдеще на младеж
Джуниър Ачивмънт

Айдоан Балъкчиев от ПМГ „Константин Величков“ Пазарджик и Величка Милева, преподавател в гимназията участваха в иновационен лагер, организиран от JA България, като част от пилотната фаза на проекта и програмата „Практични финанси“. В лагера се включиха общо 32-ма ученици от страната, завършващи 9-ти и 10-ти клас. Учениците са от Варна, Габрово, Пазарджик, Русе, Благоевград, Сливен, Пловдив и София и решаваха казус, свързан с управлението на личните финанси. Младежите разполагаха с около 4 часа и подкрепата на ментори от финансовия сектор. Разпределени в екипи от по 6 и 7 души учениците оформиха своите консултантски съвети към героя от казуса Иван, който е техен връстник и трябва да мотивира и от финансова гледна точка решенията за инвестиция в образование, жилище, автомобил, сключване на граждански брак. Учениците обсъдиха своите идеи и формулираха консултантски съвети за клиента, като почерпиха опит от своите ментори – представители на партниращите компании на „Практични финанси“. 


В презентации от по 4 минути учениците дадоха своите финансови обосновки пред авторитетно жури: Анастас Петров, изпълнителен директор на NN България, Даниел Ганев, изпълнителен директор на Финансова група Карол, Димитър Димитров, заместник-управител на БНП Париба Лични финанси и Вера Петкачнин, оперативен директор на JA България.

Екип „Бизнес“ впечатли журито с най-добра аргументация на финансовия казус и най-добре обоснова своята консултация към клиента. В екипа победител участваше и Айдоан Балъкчиев от ПМГ „Константин Величков“, Пазарджик, заедно с Ирина Антонова (МГ „Д-р Петър Берон“, Варна), Петьо Недев (МГ „Баба Тонка“, Русе), Радостина Стоянова (ППМГ „Добри Чинтулов“, Сливен) и Михаела Войнова (108. СУ „Николова Беловеждов“, София).

„Не вярвах, че ще се сработим толкова добре като екип, но успяхме и колективно стигнахме до победата“, сподели Айдоан Балъкчиев след края на състезанието.

Заедно с учениците, за иновационния лагер в София дойдоха и техните преподаватели, които се включиха в специална сесия за учителите по проекта и планиране на следващите дейности от есента. „Аз влязох в пилотната фаза на „Практични финанси“ с голяма надежда. Бях много амбицирана да увлека колкото може повече ученици да се включат и съм доволна, че имаше реален интерес от учениците – работих с цели три класа. Децата искат да работят и искат да участват.“ – сподели Величка Милева, учител от ПМГ „К. Величков“, Пазарджик, която получи сертификат за най-активен учител в пилотната фаза на програмата.

Първата пълна академична година на изпълнение на програмата ще бъде новата учебна година – 2018/2019, когато в рамките на 72 учебни часа или два срока, „Практични финанси“ ще се преподава в 50 училища в България, отново с подкрепата на ментори от бизнеса, представители на корпоративните партньори на инициативата.Тази страница е видяна: 3175

 Публикувано от: pamedia на вторник 26 юни 2018 - 14:40:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученици от ПМГ „Константин Величков“ успешно преминаха програмата „Практични финанси“
В три училища ще се проведе иновационен лагер по инициатива на Джуниър Ачийвмънт България
1600 участваха в конкурсната програма на Втория регионален събор „Св.Константин“ 2017
В 22.00 ч. започва новогодишната програма на пл.“Константин Величков”
EVN България обяви условията за участие в стажантска програма „Младежи с бъдеще”
Валентин Кунчев – ученик от ХII клас на МГ „К. Величков“, с отличие от Националната олимпиада по история и цивилизация
EVN България набира студенти за стажантската си програма „Младежи с бъдеще“, срокът е до 26 април
Учител от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт- Пазарджик, участва в работна среща по Програма „Песталоци“ в Естония
110 г. от смъртта на най-достойния син на Пазарджик - Константин Величков
Величковите дни ще се проведат в къщата музей на Константин ВеличковТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8056 сек., 0.7250 от тях за заявки.