RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Испания Стефан Мирев се срещна със зам.-министъра на земеделието на Андалусия в рамките на проект „REGIONS 4FOOD“
 
Стефан Мирев
 Областният управител Стефан Мирев взе участие в първа среща по проект „REGIONS 4FOOD“ – „REGIONal Strategies 4 FOOD“ – „Регионални стратегии за храни“, финансиран по Програма Интеррег Европа на ЕС. Областна администрация Пазарджик е единственият български партньор по проекта, в който участват представители на  седем страни от ЕС.
Срещата се проведе в Панаирната плата на испанския град  Малага, паралелно с международно изложение на тема „Интелигентни агро храни“ за иновации в сферата на земеделието и храните. В събитията по проект „REGIONS 4FOOD“ участва и заместник-министърът на земеделието, рибарството и развитието на селските райони на Провинция Андалусия Рикардо Домингез.
В срещата по проекта участие взеха представители на партньорите от Регионалното министерство на земеделието, рибарството и развитието на селските райони на Андалусия (Испания), Областен съвет на регион Pays de la Loire (Франция), Областна администрация на регион Emilia Romagna (Италия), Областна администрация на регион Limburg (Нидерландия), Регионална агенция за развитие на област South Transdanubia (Унгария) и Областна администрация на регион South Ostrobothnia (Финландия).  Основна цел на проекта е обмен на опит и прилагане на добри практики с цел внасяне на подобрения в регионалните стратегии и политики, във връзка с иновациите в агро-хранителния сектор. Главни дейности ще са анализ на текущото състояние на иновациите в агро-хранителния сектор, набелязване на възможни мерки и действия за подобрение и търсене на възможности за финансирането им. Ще се извърши обмен на опит по иновации в земеделието, хранителното производство и услугите в рамките на хранителната верига, разработване на план за действие за внедряване на избрана иновация по примера на някой от другите партньори.
 В рамките на първата среща по проекта всеки партньор представи региона си, бяха  обсъдени бъдещите дейности, правилата за финансово управление и отчитане на проекта, комуникационните дейности.
Заедно с областния управител в срещата взеха участие и координаторите по проект „REGIONS 4FOOD“,  Любов Тренкова и Гергана Калоянова - главни експерти в Областна администрация Пазарджик.
Стефан Мирев


Тази страница е видяна: 5560

 Публикувано от: pamedia на вторник 26 юни 2018 - 16:33:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областна администрация Пазарджик бе домакин на среща на партньорите по проект REGIONS 4FOOD
Поздрав от областния управител Стефан Мирев
Зам. областният управител Стефан Мирев е новият Областен
Приоритетите на новия областен управител Стефан Мирев 
Стефан Мирев свиква извънредно заседание на Областния кризисен щаб в 17.30 ч
И Стефан Мирев спази традицията за среща с бившите учители по повод 24 май
Стефан Мирев проведе среща с общините, искащи отмяна на електронни винетки
Заместник областният управител Стефан Мирев се включи в инициатива на ученици от Панагюрище
Областният управител Стефан Мирев насрочи за петък консултациите за състава на РИК Пазарджик
Стефан Мирев призова общините стриктно да спазват разпоредбите при транспортирането на дървесинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5549 сек., 0.4991 от тях за заявки.