pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Туроператорски неволи за ротарианци от Пазарджик, участвали в Международния конгрес на Ротари в Торонто
pamedia , понеделник 02 юли 2018 - 23:00:29 // коментари: 0

Уърлд травел мениджмънт

Неплатени хотели, неплатени трансфери от летище до хотел, неплатени закуски и несъстоял се круиз до Аляска съпътстваха участието на пазарджишките ротарианци в Международния конгрес на Ротари в Торонто в последните дни на юни. Наетата от тях туристическа агенция се оказа, че има „технически проблеми“ с плащането, така както са обяснили на своите клиенти,  и не е платила няколко хотела по маршрута, както и круиз до Аляска.
За неуредиците, които ги очакват, членовете на групата, естествено, научават чак на летището в Канада, където се оказва, че не им е осигурен трансфер до хотела. Впоследствие се оказва, че по целия маршрут има неуредици, че в няколко хотела са направени резервации, но не и плащания, а за круиза въобще няма легитимни резервации, а представеният на групата от Пазарджик билет за круиза буди множество съмнения, разказа един от участниците в пътуването – Нишан Бъздигян.


 Заедно с групата неволите споделя и туристически агент, нает да ги придружава. През цялото време групата ротарианци от Пазарджик си плаща от собствения джоб, въпреки че чинно си е платила в аванс  повече от месец на оператора. След участието си на Конгреса на Ротари, пазарджиклии  се опитват да продължат по предварително начертания и платен маршрут, но няколкото междинни спирки и пропаднали резервации в хотели преди круиза до Аляска ги карат да проверят билетите си. През цялото време те поддържат контакт с управителя на туристическа агенция "Уърлд Травел Мениджмънт" (WTM) Станислава Банкова. Тя постоянно ги уверява, че „проблемът е технически“ и че се случва за пръв път. Круизните резервации до Аляска са проверени от групата, докато още са в Канада – оказва се, че срещу номерата на предоставените им от туроператора билети в действителност стоят имена на китайци. Затова групата от Пазарджик решава да прекрати задокеанското си посещение и подписва за това протокол. През цялото време туристическата агенция ги уверява, че като пристигнат в България, ще бъдат компенсирани, както за плащанията, направени от тях в брой в Канада, така и за несъстоялия се круиз. Това заяви г-жа Банкова и в телефонен разговор с репортер на ПА медия.   „Уърлд Травел Мениджмънт“ е лицензиран туроператор, с надлежна регистрация в Министерство на туризма. Сайтът им е в процес на обновяване, но това едва ли би могло да притесни туристите – обновяване на сайта може да има по всяко време, както и технически проблеми с плащанията с кредитни карти. Но съвпаденията са твърде много, затова и групата от Пазарджик решава да се върне, без да завърши екскурзията си. Още повече, че щетите за всеки от тях надхвърлят 7-8 хиляди лева. Всичките 10 участници получават уверението, че ще бъдат компенсирани. Но докато това стане, дори ненапитата вода от Аляска, е за тяхна сметка. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2668Време за изпълнение: 0.4809 сек., 0.4249 от тях за заявки.