RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Проект "Алтернативи" на Фонд ИГА дава възможност за развитие на деца от институциите, предоставящи резидентни услуги

ИГА

Деца и младежи в неравностойно положение на възраст от 8 до 29 години, ползващи резидентни услуги ще имат възможност да участват в проект на Фонд ИГА за насърчаване на социалното им включване. Проектът беше представен днес от председателя на фонда Димитър Русинов и ръководителят на проекта Росица Миразчиева.


Проектът ще обхване 30 деца и младежи от област Пазарджик, които в резултат на участието си в няколко модула се очаква да повишат самооценката си, да имат напредък в личностното си развитие, да осмислят визията за бъдещето си, да припознаят значим възрастен за свой лидер и да имат повишена мотивация за професионална и трудова реализация. За целта те ще минат през три индивидуални и три групови модула, обединени в Интегрирана програма за индивидуална и групова работа.

Модул „Посредник“ включва дейности привличане, мотивиране и последващи грижи за децата от резидентните услуги. Модул „Съветник“ ще прилага индивидуални консултации за всеки участник. Модул „Кастинг на таланта“ ще даде възможност за индивидуална консултация с експерт и преценка на заложбите.

Част от груповите дейности са познати от предишни проекти на ИГА – Актрисата Мая Бежанска отново ще участва в екип „Юндола“, където тази година заедно със спортисти, приложни специалисти и актьори ще осмислят с интересни състезания и творчески занимания ежедневието на всеки участник. Модул „Алтернативно лято“ отново ще се води от опитния планинар Генади Матвеев и децата с него ще имат възможност да опознаят живота в планината и ще правят туристически преходи. Третият модул - „Солидна основа за бъдещето“ ще се реализира от екип от психолози и социални работници, като децата ще бъдат разпределени по групи в зависимост от индивидуалните им профили, разработени в модул „Посредник“. Всичките 30 деца ще минат през всеки един от модулите, уточни ръководителят на проекта Росица Миразчиева. Проектът трябва да приключи през есента на 2020 година, а финансирането е осигурено от Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд.Тази страница е видяна: 7198

 Публикувано от: pamedia на петък 06 юли 2018 - 12:58:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фонд ИГА ще представи проект „Алтернативи”
Деца и младежи с увреждания ще бъдат изведени от институциите и настанени в 4 Центъра по проект "Шанс"
Областният съвет за развитие прие стратегията за развитие на социалните услуги
Фонд ИГА организира среща с институциите, имащи отношение към превенцията на ХИВ и СПИН
Бюро по труда – Пазарджик предоставя възможност за дистанционни услуги за работодатели и за безработни
Бойка Маринска: Електронното гласуване дава възможност на всички да упражнят правото си на глас, машинното гласуване ще бъде факт още на тези избори
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
БОЙКА МАРИНСКА: Независимостта дава самочувствие, мотивация и желание за развитие
Бойка Маринска: Независимостта дава самочувствие, мотивация и желание за развитие
Четири деца от домовете ще се отглеждат в семейна среда благодарение на общите усилия на институциите и НПО 

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5457 сек., 0.4659 от тях за заявки.