pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пациенти с ревматоиден артрит поставят въпроса за необходимостта от адекватно ранно лечение и комисия не само в София
pamedia , петък 13 юли 2018 - 13:52:40 // коментари: 0

Над 2000 души от Пловдив и региона са изправени пред сериозен проблем, който застрашава тяхното лечение – наличието само на една централизирана комисия в София, която да отпуска медикаментите на пациентите с ревматични заболявания от цялата страна, съобщиха от Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА).
Затрудненията са свързани с трудната подвижност на пациентите, нуждата от придружители, транспортни разходи, отсъствие от работа и др. рискове. В тази връзка от АПРА организират дискусия в Пловдив, за да информират обществото и всички заинтересовани страни колко важен е ранният достъп до получаване на диагноза и започване на адекватно лечение, което да доведе до по-качествен живот на пациентите. След събитието ще бъдат изготвени препоръки от ревматолозите и пациентите, които да послужат в последваща кръгла маса в НЗОК, в присъствие на експерти от НЗОК, пациентски организации, председателя на Българско дружество по ревматология, Национален консултант по ревматология и експерти в областта.
От Асоциацията посочват, че в Пловдив съществуват отлични възможности за лечение на ревматични заболявания, за което има заслуга и местната власт. Наличието на Университетска болница осигурява високо ниво на експертност. Пловдив разполага с 4 клиники по ревматология, които провеждат лечение на ревматични заболявания и последващо проследяване. В Пловдив заседава и Експертна лекарска комисия за ревматични заболявания под ръководството на проф. Анастас Баталов. Тази комисия обслужва над 2000 пациенти от Пловдив и региона.
Публичната дискусия ще се проведе в понеделник, 16 юли, понеделник, от 10 до 11.30 ч.в зала в ДКЦ1 (площад "Понеделник пазар").

ПРОГРАМА НА ДИСКУСИЯТА И ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ „ РАНЕН ДОСТЪП ДО РЕВМАТОЛОГ – ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕПОРЪКИ“ 16 юли /понеделник/ 2018 г. 10:00-11:30 ч., град Пловдив
10:00 ч. - 10:15 ч. „Лечението на ревматичните заболявания и как ранното започване на лечение спестява финанси“ – проф. Анастас Баталов, ревматолог и специалист по вътрешни болести, ръководител катедра в Медицински университет Пловдив 10:15 ч. – 10:30 ч. „Социалната цена на отлагането на ранно лечение на ревматични заболявания“ – д-р Иван Горанов, ревматолог, началник на Отделение по ревматология в МБАЛ "Пловдив" 10:30 ч. – 10:45 ч. „Предизвикателствата пред пациентите с ревматични заболявания“ - Сдружение АПРА 10:45 ч – 11:30 ч. Дискусия 11:30 ч. Закриване на дискусията 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 6244Време за изпълнение: 0.2936 сек., 0.2482 от тях за заявки.