RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пациенти с ревматоиден артрит поставят въпроса за необходимостта от адекватно ранно лечение и комисия не само в София
Над 2000 души от Пловдив и региона са изправени пред сериозен проблем, който застрашава тяхното лечение – наличието само на една централизирана комисия в София, която да отпуска медикаментите на пациентите с ревматични заболявания от цялата страна, съобщиха от Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА).
Затрудненията са свързани с трудната подвижност на пациентите, нуждата от придружители, транспортни разходи, отсъствие от работа и др. рискове. В тази връзка от АПРА организират дискусия в Пловдив, за да информират обществото и всички заинтересовани страни колко важен е ранният достъп до получаване на диагноза и започване на адекватно лечение, което да доведе до по-качествен живот на пациентите. След събитието ще бъдат изготвени препоръки от ревматолозите и пациентите, които да послужат в последваща кръгла маса в НЗОК, в присъствие на експерти от НЗОК, пациентски организации, председателя на Българско дружество по ревматология, Национален консултант по ревматология и експерти в областта.
От Асоциацията посочват, че в Пловдив съществуват отлични възможности за лечение на ревматични заболявания, за което има заслуга и местната власт. Наличието на Университетска болница осигурява високо ниво на експертност. Пловдив разполага с 4 клиники по ревматология, които провеждат лечение на ревматични заболявания и последващо проследяване. В Пловдив заседава и Експертна лекарска комисия за ревматични заболявания под ръководството на проф. Анастас Баталов. Тази комисия обслужва над 2000 пациенти от Пловдив и региона.
Публичната дискусия ще се проведе в понеделник, 16 юли, понеделник, от 10 до 11.30 ч.в зала в ДКЦ1 (площад "Понеделник пазар").

ПРОГРАМА НА ДИСКУСИЯТА И ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ „ РАНЕН ДОСТЪП ДО РЕВМАТОЛОГ – ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕПОРЪКИ“ 16 юли /понеделник/ 2018 г. 10:00-11:30 ч., град Пловдив
10:00 ч. - 10:15 ч. „Лечението на ревматичните заболявания и как ранното започване на лечение спестява финанси“ – проф. Анастас Баталов, ревматолог и специалист по вътрешни болести, ръководител катедра в Медицински университет Пловдив 10:15 ч. – 10:30 ч. „Социалната цена на отлагането на ранно лечение на ревматични заболявания“ – д-р Иван Горанов, ревматолог, началник на Отделение по ревматология в МБАЛ "Пловдив" 10:30 ч. – 10:45 ч. „Предизвикателствата пред пациентите с ревматични заболявания“ - Сдружение АПРА 10:45 ч – 11:30 ч. Дискусия 11:30 ч. Закриване на дискусията 


Тази страница е видяна: 7786

 Публикувано от: pamedia на петък 13 юли 2018 - 13:52:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Полицаите се дислоцират на автомагистрата само в посока София
Прегледи за ранно диагностициране на рака на гърдата в Стрелча
Лекарите от МБАЛ Пазарджик: Ако държавата иска да има държавна болница - да осигури адекватно финансиране /видео/
На необходимостта от повишаване на конкурентоспособността на българската икономика акцентира проф. д-р Л. Цоцорков
Община Пазарджик започна дебат за необходимостта от оптимизация на училищната мрежа
Необходимостта от дигитализацията на музейните фондове постави Борис Хаджийски пред новия министър на културата
Библиотеките се присъединяват към протеста на музеите, поставят свои искания
11 лекари по дентална медицина поставят силанти в рамките на кампания до 20 ноември
Коленни и тазобедрени стави, изцяло платени от НЗОК, поставят в панагюрската „Уни Хоспитал“
Огромна карта на Санстефанска България ще поставят от ВМРО пред музея в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3944 сек., 0.3146 от тях за заявки.